Tarih: 05.02.2015 12:56

OYLAT YOLUNDA HEYELAN

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl’ün gözbebeği Oylat yolunda heyelan meydana geldi. Lodosun etkisiyle Yüksek kesimlerdeki karlar eriyince heyelan kaçınılmaz oldu. Gündüzlü ve Hilmiye mahalleleri arasındaki yolda yaşanan heyelan nedeniyle derin çatlaklar oluştu. Yolun yaklaşık 300 metrelik bölümü adeta kağıt parçası gibi yırtıldı. Karayolları ekipleri de bölgede yaşanabilecek kazalara karşı önlem alarak sürücüleri uyardı.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkan yardımcısı Eşref Yiğit ve Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür ile birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Akça, İnegöl’ün turizm merkezi Oylat yolunda yaşanan heyelan nedeniyle oluşan göçmenin yakın zamanda düzeltilmesi için çalışmalara başladıklarını vurguladı.

Akça yaptığı açıklamada; “Oylat önemli bir turizm merkezimiz. Oylat yolu karayollarının sorumluluğunda. Bu yıl yağan aşırı kardan kaynaklanan su artışı yolda göçmeler ve heyelan meydana getirmiş. Karayolları Müdürümüz ve ekibi şu an bizimle beraber. Seri bir şekilde müdahale edip, bu yolu stabil hale getirmeye çalışacağız. En iyisi neyse onu Karayolu yapacaktır. Arkadaşlar ilgililerle teması sağladılar. En kısa sürede projelendirip tekrar Oylat’a yakışır bir yol hâkline gelecektir” ifadelerini kullandı.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür ise bölgede ilk olarak çöken asfaltı kaldıracaklarını, ardından da çıkacak rapora göre kısa sürede bölgede çalışma yapacaklarını söyledi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —