Tarih: 19.04.2023 17:20

Osmangazi’den Filibe’de kardeşlik iftarı

Facebook Twitter Linked-in

Ramazan Ayı boyunca deprem bölgesi ve Bursa’da farklı noktalarda iftar ve sahur sofraları kuran Osmangazi Belediyesi, mübarek ayın bereketini ve manevi havasını Balkanlar’a taşıdı. Bulgaristan’ın Filibe kentinde Osmangazi Belediyesi tarafından verilen toplu iftar yemeğinde binlerce soydaş aynı sofrada buluştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ecdat yadigârı topraklarda Ramazan’ın manevini iklimini yaşattıklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Ramazan Ayı bu yıl buruk bir şekilde idrak edilirken, Osmangazi Belediyesi başta deprem bölgesi olmak üzere Bursa ve Balkanlar’da iftar sofraları kurdu. Gaziantep İslahiye ve Hatay Antakya’da her gün 4 bin kişilik iftar ve sahur yemeği dağıtan Osmangazi Belediyesi, Bursa’da da Osmangazi ilçenin 5 farklı noktasında her gün 3 bin 500 kişilik iftar yemeği ikram etti. Balkanlar’daki ecdat yadigârı topraklarda yaşayan soydaşları da unutmayan Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’ın Filibe kentinde iftar yemeği verdi. 

Filibe’deki Osmanlı eseri Muradiye Camii önünde kurulan iftar sofrasına; Başkan Dündar’ın yanı sıra; Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Filibe Müftüsü Taner Veli, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı, parti yönetimi, milletvekilleri ve Bulgaristan’da yaşayan soydaşlar katıldı.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —