Osmangazi’de Şehit ve Gazi Ailelerine iftar

Osmangazi Belediyesi şehit ve gazi aileleriyle anlamlı bir iftar sofrası kurdu.

BURSA HABER 20.03.2025 11:44:00 0
Osmangazi’de Şehit ve Gazi Ailelerine iftar

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayı vesilesiyle şehit ve gazi yakınlarına anlamlı bir iftar programı düzenledi. Yakup Aktaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa, Milli Eğitim ve Milli Savunma Eski Bakanı Turhan Tayan, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem ile birlikte çok sayıda şehit, gazi yakını ve gaziler katıldı.

İftar öncesinde, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, salondaki şehit ve gazi yakınlarıyla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti. Aydın, ayrıca katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

"Şehit ve Gazi Aileleriyle Tekrar Bir Arada Olmak Bizlere Onur Veriyor"

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı konuşmada şehit ve gazi ailelerine olan minnetlerini dile getirerek, "Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve tüm zaferlerde vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şifa diliyorum. Biz bugün özgürce iftarlarımızı yapabiliyorsak, bayrağımız dalgalanıyorsa, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. 110 yıl önceki Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’nın destanı asla unutulmaz," dedi. Ayrıca, "Bugün tekrar bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve inşallah bir sonraki buluşmamızda da birlikte oluruz," diyerek sözlerini tamamladı.

“Bu Güzel Akşam İçin Başkan Aydın’a Teşekkür Ediyoruz”

Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına, Ramazan ayının hoşgörü ve dayanışma ruhunu yansıttığını vurgulayarak, "Bu akşam burada bir araya gelmemizi sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a şehit ve gazi aileleri adına teşekkür ediyoruz," dedi.

"Vatan İçin Canlarını Feda Edenlere Minnet Tarifi Yok"

Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri de konuşmasında, "Bin yıldır bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşamamızı, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu milletin evlatları var olduğu sürece, düşmanlar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır," ifadelerini kullandı.

"Şehitler Tepesi Boş Değil"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem ise, "Bu bayrak ve sancak bizimdir. Şehitler tepesi boş değildir. Biz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz ve onun izinde ilerliyoruz," diyerek şehit ve gazilerin Türk milletinin en değerli kahramanları olduğunu belirtti.

Program sonunda, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

 

 

Temu’dan yeni modelle yurt dışı alışveriş

İnegöl'de "dur" ihtarından kaçış pahalıya patladı!

1.12 promil alkollü çıktı, suçu kabul etmedi

Bursa’da pazar hırsızı kıskıvrak yakalandı

Osmangazi’de balıkçı dükkanında yangın

Mecliste bu sefer yumruklar konuştu: Kavga fotoğraf karelerinde

DEM Parti'den yeni açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederiz

Meclis’te yumruklu kavga: Vekiller birbirine girdi

Başkan Erol gençlerle bir araya geldi

13 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kabinede devir teslim töreni

Yenişehir’den Bingazi’ye ticaret köprüsü

İnegöl Belediyesi’nden vatandaşlara kritik çağrı

Bursa’nın fethi edebiyatla gelecek nesillere taşınıyor

CHP Nilüfer’den muhtarlarla ortak akıl buluşması

Oktay Yılmaz: Bursa’nın fetih yolculuğu sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afet konutlarında faiz yok, taksitler sabit

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Bursa’da Tarihi yapılar için afet provası yapıldı

Başkan Bozbey’den bursalılara tasarruf çağrısı

Bursa'da korkunç olay: 5 yaşındaki çocuk denizde hayatını kaybetti

Başkan Şadi Özdemir’den “Yüksek Teknoloji” vurgusu

Mudanya-Bursa yolunda korkutan çarpışma

Uludağ yolunda kaza: 2 yaralı

Bursa’da çatı yangını paniğe yol açtı

Osmangazi’de tarihi eser ve silah operasyonu

CHP’li belediye başkanı taciz suçlamasıyla tutuklandı

TOKİ Bursa kura çekilişi hangi tarihte yapılacak?

Akın Gürlek Adalet Bakanı, Mustafa Çiftçi İçişleri Bakanı oldu

AK Parti Genel Merkez yöneticisinden Bozbey iddialarına net yanıt: “İki taraf da istemiyor!”

Yükleniyor