Osmangazi’de Şehit ve Gazi Ailelerine iftar

Osmangazi Belediyesi şehit ve gazi aileleriyle anlamlı bir iftar sofrası kurdu.

BURSA HABER 20.03.2025 11:44:00 0
Osmangazi’de Şehit ve Gazi Ailelerine iftar

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayı vesilesiyle şehit ve gazi yakınlarına anlamlı bir iftar programı düzenledi. Yakup Aktaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa, Milli Eğitim ve Milli Savunma Eski Bakanı Turhan Tayan, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem ile birlikte çok sayıda şehit, gazi yakını ve gaziler katıldı.

İftar öncesinde, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, salondaki şehit ve gazi yakınlarıyla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti. Aydın, ayrıca katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

"Şehit ve Gazi Aileleriyle Tekrar Bir Arada Olmak Bizlere Onur Veriyor"

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı konuşmada şehit ve gazi ailelerine olan minnetlerini dile getirerek, "Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve tüm zaferlerde vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şifa diliyorum. Biz bugün özgürce iftarlarımızı yapabiliyorsak, bayrağımız dalgalanıyorsa, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. 110 yıl önceki Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’nın destanı asla unutulmaz," dedi. Ayrıca, "Bugün tekrar bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve inşallah bir sonraki buluşmamızda da birlikte oluruz," diyerek sözlerini tamamladı.

“Bu Güzel Akşam İçin Başkan Aydın’a Teşekkür Ediyoruz”

Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına, Ramazan ayının hoşgörü ve dayanışma ruhunu yansıttığını vurgulayarak, "Bu akşam burada bir araya gelmemizi sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a şehit ve gazi aileleri adına teşekkür ediyoruz," dedi.

"Vatan İçin Canlarını Feda Edenlere Minnet Tarifi Yok"

Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri de konuşmasında, "Bin yıldır bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşamamızı, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu milletin evlatları var olduğu sürece, düşmanlar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır," ifadelerini kullandı.

"Şehitler Tepesi Boş Değil"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem ise, "Bu bayrak ve sancak bizimdir. Şehitler tepesi boş değildir. Biz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz ve onun izinde ilerliyoruz," diyerek şehit ve gazilerin Türk milletinin en değerli kahramanları olduğunu belirtti.

Program sonunda, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

 

 

Şişlide feci kaza: İki kişi hayatını kaybetti

Erkan Aydın’a karşı kurulan büyük ittifak

Bursa–Kocaeli hattında yeni otoyol projesi

TÜİK: Türkiye’de kişi başına gelir endeksi 72

Büyükşehir'den Cisco sertifikalı eğitim fırsatı

Yenişehir’de camiler temizleniyor

Bursa Fan Club Derneği’nden “İtidal” Çağrısı

Nilüfer’de politik şiddet gündemi

Erkan Aydın’dan sahte hesap açıklaması

Ali Yerlikaya: 273 organize suç çetesi çökertildi

Kamu kurumlarına Fetö operasyonu: 19 gözaltı

Osmangazi’den öğrencilere kış desteği

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna ve Rusya'ya ikazlarımızı net bir şekilde iletiyoruz

PFDK’dan 248 isme daha hak mahrumiyeti cezası

İnegöl'de Beşinci Mevsim Bilim Merkezi için hazırlıklar sürüyor

Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

DEM Parti, cumartesi günü AK Parti'yi ziyaret edecek

Bakan Işıkhan: Tüm sendikalarla açık iletişim yapısına sahibiz

Bursa'da Başkanlık Kupası finalleri nefes kesti

Dijital platform Gain ve bağlı şirketlere operasyon: 3 gözaltı

Bursa’da baba ve kızı evde ölü bulundu

Bursa'da seyir halinde yanan otomobil alev topuna döndü

Yeni yıl heyecanı Nilüfer'i sardı

Osmangazi'de okul kantinlerine sağlık denetimi

Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı

Yıldırım'da Mevlana'ya vefa gecesi

Nilüfer’in kurtuluşu tarlada

Yükleniyor