Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırarak, üretilen pidelerin gramajlarını kontrol ediyor.

Osmangazi
BURSA HABER 28.03.2024 12:12:00 0

Osmangazi'de Ramazan'ın gelişiyle birlikte pide denetimleri de hız kazandı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sofralarından eksik etmediği pidelerin gramajını ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını denetliyor.

Denetimlerde pidelerin gramajlarının eksiksiz olması, hamurunun hijyenik koşullarda yoğrulması ve fırınlanması, pişirme işleminin ise doğru şekilde yapılması kontrol ediliyor. Ekipler ayrıca işyerlerinin genel temizliği, kullanılan malzemelerin son kullanma tarihleri ve çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizlikleri de denetliyor.

Denetimler sırasında eksiklik tespit edilen işyerlerine ihtarname veriliyor ve eksiklerin belirlenen süre içerisinde tamamlanması isteniyor. Bu süre içerisinde eksikliklerini tamamlamayan işyerlerine ise cezai işlem uygulanıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlığının ve huzurunun her şeyden önce geldiğini söyledi. Başkan Dündar, "Ramazan ayında vatandaşlarımızın sofralarında önemli bir yere sahip olan pidelerin hijyenik koşullarda üretilmesi ve gramajlarının doğru olması için zabıta ekiplerimiz sıkı denetimler yapıyor. Eksiklik tespit edilen işyerlerine gerekli yaptırımlar uygulanacaktır." dedi.