Osmangazi’de kütüphane coşkusu

Osmangazi Belediyesi, 61. Kütüphane Haftası kapsamında kitapseverleri buluşturdu.

BURSA HABER 18.04.2025 16:05:00 0
Osmangazi’de kütüphane coşkusu

Osmangazi Belediyesi, ‘61. Kütüphane Haftası’ dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle kitapseverleri bir araya getirdi. İlçeye kazandırdığı 14 kütüphane ile vatandaşların kitaba ulaşmasını kolaylaştıran, gençler ve çocuklar için araştırma yapabilecekleri, ders çalışabilecekleri alanlar oluşturan Osmangazi Belediyesi, bu özel hafta kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.

İsmail Hakkı Tonguç Bağış ve Şiir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programa, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emel Duman, kitap bağışçıları Prof. Dr. Hatice Şahin ve Prof. Dr. Mustafa Aytaç ile Bir Kitap Biletin Olsun Topluluğu Yöneticisi Elif Hanoğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik kapsamında, Osmangazi Belediyesi tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Üreten Kütüphaneler’ konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Çocukların kütüphanelere ve kitaba olan ilgisini artırmak, aynı zamanda sanatsal yeteneklerini keşfetmelerine destek olmak amacıyla düzenlenen yarışmada, birinciliği Abdürrahim Altınoluk Uludağ Ortaokulu’ndan Nisa Yıldırım kazandı. İkincilik ödülünü Fatih Ortaokulu’ndan Azra Şen, üçüncülük ödülünü ise BTSO Sait Efe Ortaokulu’ndan Ezgi Doğu aldı.

Ayrıca, 2024 yılı içerisinde Osmangazi Belediyesi kütüphanelerinden en çok kitap ödünç alarak okuyan yetişkin ve çocuk okuyucular da ödüllendirildi. Yetişkinlerde en çok kitap okuyan kişi Ümit Güder olurken, Zeynep Suci ikinci, Safiye Göktepe ise üçüncü oldu. Çocuklarda ise Buğra Ensar Özerdem birinci, Umut Ektaş ikinci, Emir Asaf Yılmaz üçüncü sırada yer aldı. Dereceye giren okuyucular ve yarışma kazananları çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Etkinlikte konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, şunları söyledi:
“Ne mutlu bize ki kitap ve kütüphaneyi konuştuğumuz bu etkinlikte bir arada bulunuyoruz. Bu tarz etkinlikleri düzenliyor olmak bizler için mutluluk verici. Bu etkinliğimizi, Kütüphane Haftası olan 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirecektik; ancak bayram tatili olduğu için ertelemek durumunda kaldık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası ile birlikte kutlamak ise ayrı bir mutluluk oldu. Osmangazi’de kütüphanelerin sayısını arttırmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Kütüphaneye gelen okuyucu sayımız ile kütüphanelerdeki kitap sayısı her geçen gün yükseliyor. Vatandaşlarımızdan kütüphanelerde yer bulamadıklarına dair eleştiriler alıyoruz. Bu aslında bizler için gurur verici bir eleştiri. Hedefimiz ilçemizdeki tüm mahallelere kütüphaneler kazandırmak. Hem öğrencilerin hem gençlerin hem de aydınların kitaba ulaşabilmesi bizler için önemli bir hedef. Biz bu hedefimizi gerçekleştireceğiz.”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emel Duman da konuşmasında, “Osmangazi Belediyesi, kısa süre içerisinde kentimize yeni kütüphaneler kazandırdı. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve okumayı seven herkesin kitaba ulaşmasını sağlayan kütüphanelerin sayısının kentimizde hızla artıyor olması, bizlere büyük mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Şahin ise yaptığı konuşmada, “İnsanların en başından beri bilgi ve tecrübelerini, kendilerinden sonraki kuşaklara aktarmak için arşivledikleri bilinmektedir. Çağlar geçtikçe yazı araçlarının ve türlerinin değişmesine rağmen geleneğin hiç değişmediği, aksine ilk örneklerinden itibaren insanların en görkemli yapılarının kütüphaneler olduğu da görülmektedir. Bilinen ilk kütüphane milattan önce 626 yılında kurulmuştur. Türkiye’de ise ilk kütüphane Osmanlı döneminde kurulan Beyazıt Devlet Kütüphanesi olarak bilinir. İnsanoğlu için tüm zamanlarda bilginin, tecrübenin kazanılması, edinilmesi, yaşatılması, aktarılması, dolayısıyla kitapların hazırlanmasının çok değerli olduğu açıkça görülmektedir. Kütüphaneler içerisinde sadece kitapların bulunduğu dört duvar arasındaki mekanlar değildir; aynı zamanda bilginin, kültürün ve hayal gücünün yaşam bulduğu, paylaşıldığı alanlardır.” dedi.

Etkinlik sonunda, İsmail Hakkı Tonguç Bağış ve Şiir Kütüphanesi’ne kitap bağışında bulunan tüm bağışçılar anısına kütüphane bahçesine fidan dikimi yapıldı. 

MUHABİR : KEREM KAPLAN

 

TBMM Başkanvekili Adan: "Kan ve kin devri kapanmıştır"

Yıldırım’da sessiz evrim

Tarihi Osmangazi bilimle gelişecek

Yıldırım’da dönüşüm atağı: "Hedef 30 bin konut!"

Bursaspor'un yeni sezon formaları tanıtıldı

Osmangazi Belediyesi anneleri unutmadı

PKK silah bırakacak mı?

Trafik kazaları 4 ayda 684 can aldı, 111 binden fazla kişi yaralandı

3 çocuğunu öldüren babanın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Türkiye'nin sanayi üretiminde artış

Yeni papa ABD'li Kardinal Robert Prevost oldu

Bursa'da seyir halindeki kamyon alev alev yandı

Bursa’da ‘dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye 25 bin 389 lira ceza

Merkez’in rezervleri 138,5 milyar dolara geriledi

CHP’nin kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 760'a yükseldi

Osmangazili kadınlar tiyatro sahnesinde

Bozbey'den grev açıklaması

Ümit Özdağ hastaneye kaldırıldı, duruşma ertelendi

Yerel yönetimler "güvenli çalışma" için buluştu

Vatikan'da papalık seçiminde ikinci gün oylamaları başladı

Bursaspor Başkanı Çelik: Kombine satışlarımız 26 bini geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'e canlı bağlandı; Atares-2 RES açıldı

Bursa'da, alkollü sürücünün kullandığı cip ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Aydın: “Hayvan sevgimizi kimse sorgulayamaz!”

Gazze’de can kaybı 52 bini aştı

Kurtulmuş ve Bahçeli'den, DEM Parti grubuna taziye ziyareti

Bursa’da Dezenformasyonla Mücadelede yeni adım

Ömer Çelik: Pakistan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz

Bakan Uraloğlu: Dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz

Yükleniyor