Osmangazi'de çıkmaz sokaklara son! 43 sokak ulaşıma açıldı

Osmangazi Belediyesi, son 5 yılda 43 çıkmaz sokağı açarak kent içi ulaşımına kazandırdı. Çalışmalar kapsamında kamulaştırma işlemleri tamamlanan sokaklar yıkılarak ulaşıma açıldı.

Osmangazi
BURSA HABER 9.02.2024 12:10:00 0

Osmangazi Belediyesi, ilçeyi çarpık yapılaşmanın getirdiği sorunlardan kurtarıp modern ve yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların önemli bir kısmını da kent içi ulaşımı rahatlatacak düzenlemeler oluşturuyor. Son 5 yılda bu kapsamda 43 çıkmaz sokak kamulaştırma çalışmalarıyla açılarak ulaşıma kazandırıldı.

Özellikle mahalle aralarında bulunan çıkmaz sokaklar, trafik akışını zorlaştırıyor ve ulaşımda aksaklıklara neden oluyordu. Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla bu sorun ortadan kaldırılıyor.

Başkan Dündar'dan açıklama

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kent içi ulaşımda çıkmaz sokakların önemli bir sorun olduğunu ve bu sorunun çözümü için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Dündar, "Her yıl onlarca çıkmaz sokağı açarak kent içi ulaşımdaki önemli bir sorunu ortadan kaldırıyoruz. Osmangazi'de ulaşımın tıkandığı tüm noktalarda bu çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.