Osmangazi’de başarılı deprem ve yangın tatbikatı

Osmangazi Belediyesi, personeline yönelik deprem ve yangın tatbikatlarını uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

BURSA HABER 12.12.2024 14:52:00 0
Osmangazi’de başarılı deprem ve yangın tatbikatı

 

 Osmangazi Belediyesi, gerçekleştirdiği tatbikatlarla oluşabilecek deprem ve yangınlara karşı personelin bilinçlenmesini sağlıyor. 

 

 

  Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından yılda bir kez düzenli olarak gerçekleştirilen yangın ve deprem tatbikatı bu yıl da gerçekleştirildi. Osmangazi Belediyesi merkez bina ve 26 hizmet noktasında aynı anda habersiz gerçekleşen tatbikatta ilk çalan sirenle birlikte hoparlörlerden personele bunun bir deprem tatbikatı olduğu tüm personelin çök, kapan ve tutun hareketini yapması talimatı verildi. Belediyede bulunan tüm personeller aynı anda çalışma masalarının kenarlarına bu hareketi yaparak deprem anında yapılması gerekenleri doğru bir şekilde uyguladı. İlk sirenin ardından ikinci bir siren daha çalınarak bunun da bir yangın tatbikatı olduğu anons edilerek tüm personelin bulundukları binadan hızlıca uzaklaşması istendi.

 

 

 

  Afet İşleri Müdürlüğü personelinin yönlendirmesiyle Osmangazi Belediyesi merkez binası, 117 saniye gibi kısa sürede tümüyle tahliye edildi. Belediye binasının önünde toplanan personele Afet İşleri Müdürlüğü ekipleri, deprem ve yangın anında neler yapması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Ardından yakılan ateşe, doğru şekilde yangın söndürme tüpüyle nasıl müdahale edilmesi gerektiği anlatıldı.

 

 

   Yıllık olağan tatbikatlarını yaptıklarını ifade eden Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü Önlem Müdahale Sorumlusu Hakan Buladı, “Bugün 2024 yılının tatbikatını tamamlamış bulunmaktayız. Yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını, yangın alarmı sırasında neler yapılması gerektiğini ve doğru yangın söndürme yöntemlerini öğrettik. Depremde ilk yapılması gereken bulunduğumuz ortamı terk etmemek çök, kapan ve tutun hareketini yapmak, bununla birlikte bir istisnası var şayet binanın çıkış noktasına yakınsak hızlı bir şekilde terk etmesi gerekiyor.” dedi.

 

Bursa Berlin'de dünyaya tanıtıldı

MSB’den açıklama: Cevap verme hakkımız saklıdır

Nilüfer’de yol ortasında bırakılan cip sürücüleri şaşırttı

Süs bitkilerinde Kestel modeli güçleniyor

Bursa 2026’da yüksek hızlı tren ağına bağlanıyor

Nilüfer’in genç sultanları 1. Lig biletini aldı

İran Silahlı Kuvvetleri: Türkiye’yi hedef alan bir füze yok

Osmangazi’de mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Bursa’da trafik düzenlemesi tarihi değişti

Resmi Gazete’de yayımlandı: Akaryakıta eşel mobil sistem

Bursa’da “Bir Destandır Çanakkale” programı için hazırlık toplantısı

Bursaspor şampiyonluk yolunda 2 kritik deplasman

Hakan Fidan’dan İran’a balistik mühimmat tepkisi

Bursa'da yeni trafik düzenlemesi

Başkan Yılmaz’dan Bursaspor’a tam destek

Milli Savunma Bakanlığı'ndan imha edilen füze için açıklama

İnegöl’de trafik kazası: Otomobil yoldan çıkarak duramadı

Yenişehir’de Ramazan denetimi: 65 iş yeri mercek altında

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımız 400 milyar dolara ulaştı

Ramazan bereketi Büyükorhan'da yaşandı

Yıldırım’da kaçak imalathane baskını: 460 kilo tütün ele geçirildi

Büyükşehir’den Yıldırım’a altyapı güçlendirmesi

Pedro Sanchez: “İspanya İran savaşına karşıdır”

Bursa’da Atış Yapı’ya 457 sayfalık iddianame

Nilüfer Belediyesi ve YASAV’tan kız öğrenciler için yurt protokolü

Başkan Aydın, DAĞ-DER iftarında hemşehrileriyle buluştu

Nilüfer Belediyesi’nden Türkiye’ye rol model afet projesi

Nilüfer’e doğru demokrasiyi göreceksin şaşırma

Bursa Kapalıçarşı’da altın yükseliyor

Ahmedinejad’ın sözcüsünden açıklama: Sağ ve güvende

Yükleniyor