Osmangazi’de başarılı deprem ve yangın tatbikatı

Osmangazi Belediyesi, personeline yönelik deprem ve yangın tatbikatlarını uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

BURSA HABER 12.12.2024 14:52:00 0
Osmangazi’de başarılı deprem ve yangın tatbikatı

 

 Osmangazi Belediyesi, gerçekleştirdiği tatbikatlarla oluşabilecek deprem ve yangınlara karşı personelin bilinçlenmesini sağlıyor. 

 

 

  Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından yılda bir kez düzenli olarak gerçekleştirilen yangın ve deprem tatbikatı bu yıl da gerçekleştirildi. Osmangazi Belediyesi merkez bina ve 26 hizmet noktasında aynı anda habersiz gerçekleşen tatbikatta ilk çalan sirenle birlikte hoparlörlerden personele bunun bir deprem tatbikatı olduğu tüm personelin çök, kapan ve tutun hareketini yapması talimatı verildi. Belediyede bulunan tüm personeller aynı anda çalışma masalarının kenarlarına bu hareketi yaparak deprem anında yapılması gerekenleri doğru bir şekilde uyguladı. İlk sirenin ardından ikinci bir siren daha çalınarak bunun da bir yangın tatbikatı olduğu anons edilerek tüm personelin bulundukları binadan hızlıca uzaklaşması istendi.

 

 

 

  Afet İşleri Müdürlüğü personelinin yönlendirmesiyle Osmangazi Belediyesi merkez binası, 117 saniye gibi kısa sürede tümüyle tahliye edildi. Belediye binasının önünde toplanan personele Afet İşleri Müdürlüğü ekipleri, deprem ve yangın anında neler yapması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Ardından yakılan ateşe, doğru şekilde yangın söndürme tüpüyle nasıl müdahale edilmesi gerektiği anlatıldı.

 

 

   Yıllık olağan tatbikatlarını yaptıklarını ifade eden Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü Önlem Müdahale Sorumlusu Hakan Buladı, “Bugün 2024 yılının tatbikatını tamamlamış bulunmaktayız. Yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını, yangın alarmı sırasında neler yapılması gerektiğini ve doğru yangın söndürme yöntemlerini öğrettik. Depremde ilk yapılması gereken bulunduğumuz ortamı terk etmemek çök, kapan ve tutun hareketini yapmak, bununla birlikte bir istisnası var şayet binanın çıkış noktasına yakınsak hızlı bir şekilde terk etmesi gerekiyor.” dedi.

 


Bursa’da sokak köpeklerine ücretsiz aşı desteği

Mudanya’da motosiklet kazası:1 kişi hayatını kaybetti

Ateşkes tehlikeye girdi

Bursa'da anlamlı Müzik Festivali

“Hastalık Hastası” İnegöl’de tiyatro severlerle buluştu

Başkan Yılmaz, gençleri kütüphanede ziyaret etti

Yenişehir’de geçici işçilere tam zamanlı çalışma müjdesi

Stajyer öğrenci transpaletin altında kaldı

Velilerden ders kitabı ücreti alınamayacak

Uludağ otellerde %50, kayak derslerinde %40 indirim!

Türkiye Adalet Akademisi Kanunu teklifi TBMM'de!

Bursa firmaları taklit ürün listesinde

"Karne zili" yarıyıl tatili için çalıyor

Gemlik Belediye Başkanının sosyal medya hesabı hacklendi!

SİBERAĞ-15 Operasyonu: 21 şüpheli yakalandı

Erdoğan: "Gazze’nin yiğit evlatlarını ve kahraman halkını selamlıyoruz"

Gazze’de ateşkes sağlandı

Bursa'da saatlerce su kesintisi

Kahvaltı sofrasında katliam

Payitaht Çarşı’da dijital dönüşüm başlıyor

Bursa’da 8 yıldır süren mağduriyet: Ev sahipleri sahte sözleşmelerle aldatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye'de kazanan 85 milyon

Keles’te ata toprakları elden gidiyor

Hangi şehre hangi tarihte hızlı tren gelecek?

Osmangazi’de iş dünyasıyla ortak projeler dönemi

Osmangazili çocuklar için yarıyıl şenliği

Atatürk Stadyumu'ndaki tel örgüler kaldırılacak

Öğrencilere sabah çorbası İnegöl Belediyesi’nden

40 bin metrekarelik dev adım: Yenişehir Hali hayata geçiyor!

MİT Süleymaniye’de PKK’nın kalbine indirdi: Amed serhed öldürüldü!

Yükleniyor