Osmangazi'de Atatürk’ün şarkılarıyla unutulmaz gece

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümünde ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri düzenledi.

BURSA HABER 12.09.2024 14:49:00 0
Osmangazi

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılında büyük bir konser düzenledi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konseri, Osmangazi Halk Dansları Topluluğu ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin etkileyici gösterisiyle başladı. Konser öncesinde, geçmiş dönem Gökdere Rotary Başkanı Mehmet Dal, Atatürk’ün yaşamını anlatan bir sunum yaptı.

 

 

Geceye, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Muslu Esendemir ve Tolga Kornoşor, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyon Başkanı Mert Korur, gazeteci İbrahim Öge ve çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Yaklaşık iki saat süren 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konserinde, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, Büyük Önder Atatürk’ün beğendiği şarkıları koro ve solo olarak seslendirdi. Konser, Rumeli yöresine ait 'Çıkayım Gideyim Urumeli’ne' türküsü ile başladı. Ardından 'Keklik Dağlarda Şağılar', 'Batan Gün Kana Benziyor', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Drama Köprüsü', 'Çalın Davulları', 'Eklemedir Koca Konak', 'Penceremin Perdesi' ve 'Vardar Ovası' gibi Bursa, Selanik ve Balkan yörelerine ait eserler seslendirildi. Konser süresince izleyiciler duygusal anlar yaşadı ve koro, konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

 

 

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Kornoşor, konuşmasında, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.’ Bizler, 11 Eylül’ü kutlarken herhangi bir hamaset için değil, o günlerin acısını paylaşmak ve unutmamak için kutluyoruz. Yurtta sulh, cihanda sulh düsturunu edinerek, barış içerisinde bir medeni toplum oluşturmak için mücadele ediyoruz” dedi. Gecenin sonunda, Tolga Kornoşor, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu adına Şef Rüştü Şentürk’e çiçek takdim etti.

 

Kocayayla Şöleni için geri sayım başladı

Gemlik’te korkutan tablo: İlçedeki yapıların yarısı riskli!

Üşümezsoy’dan ‘korkuya gerek yok’, Görür’den ‘itina şart’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karikatür küstahlığını niye savunuyorsun? Özgür git bir göz doktoruna görün”

Alevlere karşı 1.474 müdahale!

Engelliyi boğazından bıçaklayan şüpheli tutuklandı

Savunma sanayisinden 6 ayda 3,6 milyar dolarlık ihracat

Özgür Özel: "Drone ile adalet aranmaz!"

Bursa’da 4.3 büyüklüğünde deprem!

Bursa'da 7 kaçak göçmen ve 1 organizatör yakalandı

Tomruk yüklü TIR ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecekler”

Özdağ’dan teşkilatına net talimat: “Saraçhane’ye katılmayın!”

Bursa'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi

Yangına karşı hava ve kara seferberliği!

Bursa’da bir deprem daha meydana geldi!

Tüm hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatıldı!

Osmangazi’de kreş sayısı 7’ye ulaşıyor

Bursa’da 3,9 büyüklüğünde deprem!

Leman dergisinin karikatürüne Bursa’dan tepki yağdı

Bursa’da konkordato zinciri sürüyor: 4 şirket daha konkordato istedi!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonu; Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı da gözaltında

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı ilaç geri ödeme kapsamında!

Bursa’da 7 araç birbirine girdi

Leman'ın provokasyonuna tepki çığ gibi büyüdü

Borcunu ödemeyen “Lyon” gibi gider!

Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk kattı

A Parti İl Başkanı Fikret Aslan İsmetiye'de yangına müdahale etti

Mustafa Bozbey: “CHP kişisel çıkarların üzerindedir”

Yükleniyor