Osmangazi'de Atatürk’ün şarkılarıyla unutulmaz gece

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümünde ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri düzenledi.

BURSA HABER 12.09.2024 14:49:00 0
Osmangazi

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılında büyük bir konser düzenledi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konseri, Osmangazi Halk Dansları Topluluğu ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin etkileyici gösterisiyle başladı. Konser öncesinde, geçmiş dönem Gökdere Rotary Başkanı Mehmet Dal, Atatürk’ün yaşamını anlatan bir sunum yaptı.

 

 

Geceye, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Muslu Esendemir ve Tolga Kornoşor, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyon Başkanı Mert Korur, gazeteci İbrahim Öge ve çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Yaklaşık iki saat süren 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konserinde, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, Büyük Önder Atatürk’ün beğendiği şarkıları koro ve solo olarak seslendirdi. Konser, Rumeli yöresine ait 'Çıkayım Gideyim Urumeli’ne' türküsü ile başladı. Ardından 'Keklik Dağlarda Şağılar', 'Batan Gün Kana Benziyor', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Drama Köprüsü', 'Çalın Davulları', 'Eklemedir Koca Konak', 'Penceremin Perdesi' ve 'Vardar Ovası' gibi Bursa, Selanik ve Balkan yörelerine ait eserler seslendirildi. Konser süresince izleyiciler duygusal anlar yaşadı ve koro, konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

 

 

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Kornoşor, konuşmasında, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.’ Bizler, 11 Eylül’ü kutlarken herhangi bir hamaset için değil, o günlerin acısını paylaşmak ve unutmamak için kutluyoruz. Yurtta sulh, cihanda sulh düsturunu edinerek, barış içerisinde bir medeni toplum oluşturmak için mücadele ediyoruz” dedi. Gecenin sonunda, Tolga Kornoşor, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu adına Şef Rüştü Şentürk’e çiçek takdim etti.

 

Maden ocağı yakınında oluşan yarıklar evi ikiye böldü

Yıldırım Belediyesi'nden 400 kişiye iş imkanı

GUHEM, Dünya Uzay Haftası’nın Türkiye Ulusal Koordinatörü oldu

Çilek, TEKNOFEST İstanbul’da Koza Beşik ile tasarımın gücünü anlatıyor

İnegöl Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine eğitim yardımı başvuruları başladı

Nilüfer’de 3x3 Basketbol Turnuvası heyecanı

Bakan Yerlikaya: 51 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Nilüfer Belediyesi’nin yeni basın danışmanı Elif Sezgin oldu

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Yükleniyor