Osmangazi'de Atatürk’ün şarkılarıyla unutulmaz gece

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümünde ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri düzenledi.

BURSA HABER 12.09.2024 14:49:00 0
Osmangazi

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılında büyük bir konser düzenledi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konseri, Osmangazi Halk Dansları Topluluğu ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin etkileyici gösterisiyle başladı. Konser öncesinde, geçmiş dönem Gökdere Rotary Başkanı Mehmet Dal, Atatürk’ün yaşamını anlatan bir sunum yaptı.

 

 

Geceye, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Muslu Esendemir ve Tolga Kornoşor, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyon Başkanı Mert Korur, gazeteci İbrahim Öge ve çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Yaklaşık iki saat süren 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konserinde, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, Büyük Önder Atatürk’ün beğendiği şarkıları koro ve solo olarak seslendirdi. Konser, Rumeli yöresine ait 'Çıkayım Gideyim Urumeli’ne' türküsü ile başladı. Ardından 'Keklik Dağlarda Şağılar', 'Batan Gün Kana Benziyor', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Drama Köprüsü', 'Çalın Davulları', 'Eklemedir Koca Konak', 'Penceremin Perdesi' ve 'Vardar Ovası' gibi Bursa, Selanik ve Balkan yörelerine ait eserler seslendirildi. Konser süresince izleyiciler duygusal anlar yaşadı ve koro, konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

 

 

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Kornoşor, konuşmasında, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.’ Bizler, 11 Eylül’ü kutlarken herhangi bir hamaset için değil, o günlerin acısını paylaşmak ve unutmamak için kutluyoruz. Yurtta sulh, cihanda sulh düsturunu edinerek, barış içerisinde bir medeni toplum oluşturmak için mücadele ediyoruz” dedi. Gecenin sonunda, Tolga Kornoşor, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu adına Şef Rüştü Şentürk’e çiçek takdim etti.

 

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

TCMB Faiz kararını açıkladı!

Bursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı törenle anıldı

Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor

Bursa’dan Balkanlara Ramazan bereketi

Osmangazi’de aranan iki hükümlü yakalandı

Bursa’da feci kaza: Araç tırın altına girdi

Timsah deplasman için hazırlanıyor

Kestel’de tır kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

Ramazan’ın bereketi Yenişehir’de paylaşıldı

Bursaspor camiası iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de apartman yangını korkuttu

Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma

İnegöl’de polis denetimi: 25 sürücüye 448 bin TL ceza

BM: Orta Doğu’daki çatışmaların maliyeti günde 1 milyar dolar

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Yükleniyor

loading