Osmangazi'de Atatürk’ün şarkılarıyla unutulmaz gece

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümünde ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri düzenledi.

BURSA HABER 12.09.2024 14:49:00 0
Osmangazi

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılında büyük bir konser düzenledi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konseri, Osmangazi Halk Dansları Topluluğu ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin etkileyici gösterisiyle başladı. Konser öncesinde, geçmiş dönem Gökdere Rotary Başkanı Mehmet Dal, Atatürk’ün yaşamını anlatan bir sunum yaptı.

 

 

Geceye, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Muslu Esendemir ve Tolga Kornoşor, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyon Başkanı Mert Korur, gazeteci İbrahim Öge ve çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Yaklaşık iki saat süren 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konserinde, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, Büyük Önder Atatürk’ün beğendiği şarkıları koro ve solo olarak seslendirdi. Konser, Rumeli yöresine ait 'Çıkayım Gideyim Urumeli’ne' türküsü ile başladı. Ardından 'Keklik Dağlarda Şağılar', 'Batan Gün Kana Benziyor', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Drama Köprüsü', 'Çalın Davulları', 'Eklemedir Koca Konak', 'Penceremin Perdesi' ve 'Vardar Ovası' gibi Bursa, Selanik ve Balkan yörelerine ait eserler seslendirildi. Konser süresince izleyiciler duygusal anlar yaşadı ve koro, konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

 

 

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Kornoşor, konuşmasında, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.’ Bizler, 11 Eylül’ü kutlarken herhangi bir hamaset için değil, o günlerin acısını paylaşmak ve unutmamak için kutluyoruz. Yurtta sulh, cihanda sulh düsturunu edinerek, barış içerisinde bir medeni toplum oluşturmak için mücadele ediyoruz” dedi. Gecenin sonunda, Tolga Kornoşor, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu adına Şef Rüştü Şentürk’e çiçek takdim etti.

 

AK Partili ilçe başkanından tepki

TCMB rezervlerinde tarihi seviye

Bursaspor Isparta deplasmanına hazırlanıyor

Hisar Arkeopark Bursa turizmine yeni nefes olacak

Ufuk Özkan’dan sevenlerine teşekkür mesajı

İnegöl Meclisi Şubat oturumunda 9 madde karara bağlandı

“KAAN sadece bir uçak değil, Türkiye’nin iradesinin sembolü”

KIZILELMA göreve hazırlanıyor

Nilüfer’de kentsel dönüşüm 2 mahallede başlıyor!

Çorum'da kan donduran cinayet!

MSB: Terörle mücadele ve uluslararası iş birliği sürüyor

Şadi Özdemir kanserle mücadele sürecini anlattı

Buca Belediyesi’ne rüşvet operasyonu: 25 gözaltı

Karaköy sahilinde denizden kadın cesedi çıkarıldı

SGK prim borcu olanlara müjde!

YKS başvuruları yarın başlıyor

Yenişehir’de eko-turizm hamlesi

Bursa'da 800 litre kaçak şarap operasyonu

Başkan Aydın’dan 6 Şubat depremleri için anma mesajı

Bursa'da seyir halindeki otomobil alev topuna döndü

Büyükşehir’den çiftçiye kaba yem desteği

Yıldırım’da alevler yükseldi, vatandaşlar film gibi izledi!

Demirtaş OSB’de depo alevlere teslim oldu

Bursa’da aranan şahıslar suç aletleriyle yakalandı

MHP’li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaşı sağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi

Bursa’da camiler Ramazan’a hazırlanıyor

Genç yaşta veda: Rabia Akyüz son yolculuğuna uğurlandı

Serveti 800 milyar doları aştı!

İnegöl’de okullar arası spor festivali başladı

Yükleniyor