Osmangazi'de Atatürk’ün şarkılarıyla unutulmaz gece

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümünde ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri düzenledi.

BURSA HABER 12.09.2024 14:49:00 0
Osmangazi

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılında büyük bir konser düzenledi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konseri, Osmangazi Halk Dansları Topluluğu ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin etkileyici gösterisiyle başladı. Konser öncesinde, geçmiş dönem Gökdere Rotary Başkanı Mehmet Dal, Atatürk’ün yaşamını anlatan bir sunum yaptı.

 

 

Geceye, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Muslu Esendemir ve Tolga Kornoşor, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyon Başkanı Mert Korur, gazeteci İbrahim Öge ve çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Yaklaşık iki saat süren 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' konserinde, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, Büyük Önder Atatürk’ün beğendiği şarkıları koro ve solo olarak seslendirdi. Konser, Rumeli yöresine ait 'Çıkayım Gideyim Urumeli’ne' türküsü ile başladı. Ardından 'Keklik Dağlarda Şağılar', 'Batan Gün Kana Benziyor', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Drama Köprüsü', 'Çalın Davulları', 'Eklemedir Koca Konak', 'Penceremin Perdesi' ve 'Vardar Ovası' gibi Bursa, Selanik ve Balkan yörelerine ait eserler seslendirildi. Konser süresince izleyiciler duygusal anlar yaşadı ve koro, konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

 

 

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Kornoşor, konuşmasında, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.’ Bizler, 11 Eylül’ü kutlarken herhangi bir hamaset için değil, o günlerin acısını paylaşmak ve unutmamak için kutluyoruz. Yurtta sulh, cihanda sulh düsturunu edinerek, barış içerisinde bir medeni toplum oluşturmak için mücadele ediyoruz” dedi. Gecenin sonunda, Tolga Kornoşor, Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu adına Şef Rüştü Şentürk’e çiçek takdim etti.

 

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Yıldırım Belediyesi'nden gençlere akademik destek

İnegöl’de akıma kapılarak 2’nci kattan düşen işçi ağır yaralandı

Bursa'da hatalı sollama can aldı!

Bursa’da korkutan yangın: Ev küle döndü

Mezopotamya’nın kadim ezgileri Kestel’de yankılandı

Osmangazi’den çocuklara yeşil-beyaz sürpriz

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Yükleniyor