Osmangazi Belediyesi’nin konsere ayırdığı bütçe Türkiye’ye örnek oldu

Osmangazi Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesinde konser harcamalarına sadece 19 milyon lira ayırması Türkiye'ye örnek oldu.

GÜNDEM 7.11.2024 10:39:00 0
Osmangazi Belediyesi’nin konsere ayırdığı bütçe Türkiye’ye örnek oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2 konser için 141 milyon liraya anlaşma yapması, yerel yönetimlerin kültür sanat etkinliklerini gündeme getirirken, Osmangazi Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesinde konser harcamalarına sadece 19 milyon lira ayırması örnek oldu. Konuyla ilgili Osmangazi Meclisi’nde konuşan Belediye Başkanı Erkan Aydın, düşük bütçeli konserler için sponsor bulduklarını ve belediye bütçesini sarsmadıklarını belirtti. Mustafa Dündar döneminde sadece 3 ayda 21 milyon lira konser harcaması yapılırken, Erkan Aydın başkanlığındaki Osmangazi Belediyesi’nin yıl boyunca konserlere 19 milyon liralık bütçe ayırması Türkiye’ye örnek oldu. 

---------------

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim’de organize ettiği Ebru Gündeş konseri için 69 milyon 15 bin lira  anlaşma yaptığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için ise 71 milyon 520 bin lira ödediği  ortaya çıktı. 2 konser için 141 milyon lira harcanması eleştirilere neden olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, konserlerle ilgili inceleme başlatıldığı duyuruldu. Osmangazi Belediye Meclisi’nin kasım ayı oturumundaki bütçe görüşmelerinde ise 2025 konser harcamaları gündeme geldi. MHP grubu, 2025’te konserlere ayrılan 19 milyon liralık kaynağı fazla bulduğunu belirtti. Eleştirilere yanıt veren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 2025 bütçesini hazırlarken tasarruf tedbirlerine dikkat ettiklerini kaydetti. Milli bayram ve özel günler dışında konser düşünmediklerini belirten Aydın, geçen dönem sadece 3 ayda konserlere 21 milyon lira harcandığını ancak kendilerinin 1 yıl boyunca tüm konserlere 19 milyon lira bütçe ayırdıklarını kaydetti. Aydın ayrıca, konserlerde maliyeti düşürmek için sponsor firmalarla da anlaştıklarını sözlerine ekledi. 

 

Haber:Mustafa ÖZDAL 

Yıldırım’a 1,5 milyarlık dev kültür merkezi müjdesi

Özel’den gençlere destek mesajı

Enerjide çeşitlilik ve kapsayıcılık vurgusu

Nilüfer’de hizmette vicdan vurgusu

Kuzey Marmara Otoyolu’nda tanker kazası

İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltında

Millet Mahallesi’ne kütüphane projesi

Bursa’da 38 milyonluk çek davasında kritik gelişme

Başkan Şadi Özdemir gençlerle buluştu

BTSO’dan vizyon ve hız mesajı

Oktay Yılmaz: “Orhaneli’ne 7 megavatt’lık GES kuruyoruz”

Kamu görevlilerine bilgi sızdırma operasyonu

Nilüfer’de yılın yazarı Sennur Sezer oldu

İftar sonrası içilen sigaranın zararları...

Uludağ’da kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı

Bursa’da çiftçiye 927 bin liralık tohum desteği

Osmangazi Belediyesi’nde yönetim zirvesi

Bozbey’den teravih sonrası tatlı sürprizi

Bursa’da çocuklara doğru araç süren sürücü yakalandı

Bursa’da bugün iftar saat kaçta? Oruç ne zaman açılacak?

Mudanya’da “3 suya 600 TL” iddiası sonrası denetim

MHP İl Başkanı Tekin’den Başkan Özel’e destek

Kestel’e değer katan yatırımlar kamuoyuyla paylaşıldı

Yeni Kestel Belediye yönetimi kendi hikayesini yazıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya güvenlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nüfus uyarısı

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Bursa’da Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi 4 kat artırıldı

Bursa’da saç ekimi talebi artıyor: Doğru merkez seçimi neden kritik?

Bayraktar TB3 Baltık Denizi’nde tek uçan hava aracı oldu

Yükleniyor