Organize suç örgütünün elebaşı Barış Boyun yakalandı

İtalya, Türkiye ve Interpol işbirliğinde düzenlenen operasyonla organize suç örgütünün elebaşı Barış Boyun ve 18 şüpheli gözaltına alındı.

ASAYİŞ 22.05.2024 12:20:00 0
Organize suç örgütünün elebaşı Barış Boyun yakalandı

İtalyan Polisi (Polizia di Stato) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda, İtalya, Türkiye ve Interpol işbirliğinde düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de gerçekleştirildi.

Gözaltına alınanlara terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlarından işlem yapıldı.

Barış Boyun Roma Yakınlarında Gözaltına Alındı

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun da bulunuyor. Boyun, sabah saatlerinde başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo kentinde gözaltına alındı.

40 yaşındaki Barış Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinde olduğu ve 2022 yılında gözaltına alındığında Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu, ancak İtalyan yargısının bu talebi reddettiği belirtildi.

Nisan ayında İzmir'de düzenlenen "Mahzen-24" operasyonunda, Boyun'un organize ettiği örgütün üyesi olan 8 şüpheli yakalanmıştı. Bu operasyonda, tetikçinin de aralarında bulunduğu 4 ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, uyuşturucu maddeler ve suçta kullanılan bir motosiklete el konulmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda Barış Boyun’un yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, "İtalya'da ülkemiz adli makamlarınca kırmızı bültenle aranan, elebaşılığını Barış Boyun’un yaptığı organize suç örgütüne yönelik; KOM Başkanlığımız, Interpol-Europol Daire Başkanlığımız ve İtalyan güvenlik makamlarınca ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi. Operasyonda elebaşı Barış Boyun'un da aralarında bulunduğu 19 şüpheli yakalandı." ifadelerini kullandı.

Barış Boyun'un organize suç örgütüne yönelik bugüne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya ve Kütahya'da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 175'i tutuklandı, 100'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Bakan Yerlikaya, "Dünyanın neresinde olursa olsun milletimizin huzurunu kaçıranları, suç işleyenleri yakalayıp, nefeslerini kesmeye devam edeceğiz! Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek." dedi.

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Erdoğan’dan emeklilere bayram öncesi müjde

Akın Gürlek: “Mahkeme salonları siyaset arenası değildir”

Kestel’de kadınlar için Bursa tarih ve kültür gezileri başladı

Bursa Büyükşehir’den Saraybosna’da iftar buluşması

Yıldırım’da ani fren zincirleme kazayı tetikledi

Bursa’da 700 kilo bozuk sucuk imha edildi

Başkan Aydın Yunuseli’nde vatandaşlarla iftar yaptı

Bursa’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine darbe

İngiliz basını Galatasaray galibiyetini konuşuyor

Nilüfer’de 11. Tohum Takas Şenliği başlıyor

Bursa’da ‘piyasacı’ sürücülere polis baskını

Osmangazi’de korkunç kaza: Sürücü ağır yaralandı

Bursa’da taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife..

Bursa'nın üreten kadınları sürdürülebilir gelecek için buluştu

Benzin ve motorinde çifte indirim bekleniyor!

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Yükleniyor

loading