Organize suç örgütünün elebaşı Barış Boyun yakalandı

İtalya, Türkiye ve Interpol işbirliğinde düzenlenen operasyonla organize suç örgütünün elebaşı Barış Boyun ve 18 şüpheli gözaltına alındı.

ASAYİŞ 22.05.2024 12:20:00 0
Organize suç örgütünün elebaşı Barış Boyun yakalandı

İtalyan Polisi (Polizia di Stato) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda, İtalya, Türkiye ve Interpol işbirliğinde düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de gerçekleştirildi.

Gözaltına alınanlara terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlarından işlem yapıldı.

Barış Boyun Roma Yakınlarında Gözaltına Alındı

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun da bulunuyor. Boyun, sabah saatlerinde başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo kentinde gözaltına alındı.

40 yaşındaki Barış Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinde olduğu ve 2022 yılında gözaltına alındığında Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu, ancak İtalyan yargısının bu talebi reddettiği belirtildi.

Nisan ayında İzmir'de düzenlenen "Mahzen-24" operasyonunda, Boyun'un organize ettiği örgütün üyesi olan 8 şüpheli yakalanmıştı. Bu operasyonda, tetikçinin de aralarında bulunduğu 4 ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, uyuşturucu maddeler ve suçta kullanılan bir motosiklete el konulmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda Barış Boyun’un yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, "İtalya'da ülkemiz adli makamlarınca kırmızı bültenle aranan, elebaşılığını Barış Boyun’un yaptığı organize suç örgütüne yönelik; KOM Başkanlığımız, Interpol-Europol Daire Başkanlığımız ve İtalyan güvenlik makamlarınca ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi. Operasyonda elebaşı Barış Boyun'un da aralarında bulunduğu 19 şüpheli yakalandı." ifadelerini kullandı.

Barış Boyun'un organize suç örgütüne yönelik bugüne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya ve Kütahya'da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 175'i tutuklandı, 100'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Bakan Yerlikaya, "Dünyanın neresinde olursa olsun milletimizin huzurunu kaçıranları, suç işleyenleri yakalayıp, nefeslerini kesmeye devam edeceğiz! Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek." dedi.

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu

Ankara’da düşen uçakta kara kutuya ulaşıldı

700 yıllık medeniyet bir asırlık Cumhuriyet: Bursa’nın fethine görkemli kutlama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bölgenin veri üssü konumuna gelecek

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün olacak

Yıldırımlı çocuklara her pazar ücretsiz tiyatro

Türkiye–Pakistan kardeşliği savunma ve havacılıkta güçleniyor

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı coşkuyla kutlanacak

Çamlık Bulvarı Büyükşehir’le yenilendi

Bursa'da müstakil evde yangın: 1 kişi hayatını kaybetti

Ekol TV kapandı

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

GUHEM’de ‘En Uzunnn Gece’

İnegölspor'dan Bozbey'e çağrı

İnegöl Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Çocuk odaklı afet çalıştayı

Bursa’da kaçakçılığa büyük darbe: 3,4 milyon makaron ve 12 milyon TL’lik oto parçası ele geçirildi

Yükleniyor