OKUL MÜDÜRLERİ İSYANDA!

Yerleri Değiştirilen 5 Müdür İdare Mahkemesine Başvurdu

OKUL MÜDÜRLERİ İSYANDA!
EĞİTİM 19.08.2010 15:39:55 0

Söz konusu yönetmelik kapsamında İnegöl?de İlköğretim Okulu ve Lise Müdürleri olmak üzere toplam 21 Müdürün yerleri değiştirildi. Yerleri değiştirilen Müdürlerin, Milli Eğitim Bakanlığından gelecek onaydan sonra yeni görev yerlerinde göreve başlayacakları bildirilirken, ilgili  genelgede bazı sorunların olması gerekçesi ile Türk Eğitim-Sen tarafından yürütmenin durdurulması için  dava açıldı.

 

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından açılan davanın ardından, İnegöl?de yerleri değiştirilen 21 İlköğretim Okulu ve Lise müdürlerinden 5?inin bireysel olarak, yürütmenin durdurulması ile ilgili  dava açtıkları bildirildi.

 

İnegöl genelindeki  İlköğretim Okulu ve Lise olmak üzere 21 müdürden 5?i, 23 Haziran 2010 tarih ve 1872/31131 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü işleminin ?A-Genel Açıklamalar? başlıklı bölümünün 1, 4, 6, 7, 8 ve 9. maddeleri ile ?B-Zorunlu Yer Değiştirmeye Esas 5 Yıllık  Sürenin Hesaplanmasında Dikkate Alınacak Hususlar? başlıklı bölümünün 1, 2, 4  ve 5. maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle, bireysel olarak Bursa İdare Mahkemesine geçtiğimiz Cuma günü dava açtıkları öğrenildi.

İdare Mahkemesine dav açan müdürlerin, Rotasyon ile ilgili Yönetmeliğin, 13 Ağustos 2009 tarihli resmi gazetede yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girdiğini, dolayısıyla 5 yıllık sürenin de Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih esas alınarak hesaplanması gerektiğini ileri sürdükleri belirtiliyor.