Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı yakalandı

İzmir'de yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL para toplayan Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı, yurt dışına kaçmaya çalışırken Adana'da yakalandı.

Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı yakalandı
ASAYİŞ 7.02.2024 15:46:00 0

İzmir'de faaliyet gösteren Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı, aylık yüzde 17 faiz vaadiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL para topladı. Yatırımcıların güvenini kazanmak için drone fabrikası kuracağını ve çeşitli yatırımlar yapacağını söyleyen Ocakçı, kısa sürede büyük bir servet edindi.

Ancak bir süre sonra Ocakçı'nın vaatlerini yerine getiremeye başladığı ortaya çıktı. Paralarını geri alamayan yatırımcılar, Ocakçı'ya ve holdingine karşı suç duyurusunda bulundu. Mağdurların sayısının her geçen gün arttığı belirtiliyor.

Ocakçı, yatırımcıların baskısı artınca yurt dışına kaçmaya çalıştı. Adana'da saklandığı bir adreste polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Eşi Seçilay Ocakçı da aynı operasyonda gözaltına alındı.

Sedat Ocakçı'nın 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen bir üsteğmen olduğu ortaya çıktı. Ocakçı'nın geçmişte de dolandırıcılık suçundan sabıkalı olduğu belirtiliyor.

Ocakçı Holding'e yönelik operasyonda aralarında Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.