Tarih: 02.02.2024 11:08

Ocak ayında tarihe geçen ihracat rekoru

Facebook Twitter Linked-in

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 Ocak ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bolat'ın açıklamasına göre, ocak ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artarak 20 milyar 28 milyon dolara ulaştı. Böylece tarihin en yüksek ocak ayı ihracat değeri gerçekleşti.

Bakan Bolat, Malatya'da yaptığı açıklamada, 2024 yılının ocak ayında ihracatta büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi. Ocak ayında ihracatın 20 milyar 28 milyon dolara ulaşarak tarihin en yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaşıldığını belirten Bolat, bu başarının tüm Türkiye'ye hayırlı olsun diledi.

Bolat, ocak ayında ithalatın da yüzde 22 oranında artarak 26 milyar 201 milyon dolara ulaştığını ifade etti. Buna karşın, dış ticaret açığının bir önceki yıla göre yüzde 67 oranında gerileyerek 6,2 milyar dolara indiğini kaydetti. Bolat, bu gerilemenin Türkiye ekonomisi için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Bolat, ocak ayında ihracatın ithalatı karşılama oranının da 18,9 puan artarak yüzde 76,4'e yükseldiğini söyledi. Bolat, bu oranın da Türkiye'nin dış ticaret dengesinde önemli bir gelişmeye işaret ettiğini ifade etti.

Bolat, ocak ayında elde edilen ihracat rekorunda emeği geçen tüm ihracatçılara teşekkür etti. Bolat, "İhracatçılarımızın özverili çalışmaları ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde koyduğumuz hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2023 yılında 250 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —