OBAMA İÇİN1 MİLYAR DOLARLIK EMEKLİLİK PLAN

ABD Başkanı Obama, Hollywood ve Silikon Vadisi´nin tanınan isimlerinden oluşan beyin takımı ile ?emeklilik´ günlerini planlıyor. Obama, başarılarını tüm dünyaya anlatan son teknoloji ürünü bir kütüphane ve küresel bir vakıf kuracak

SİYASET 18.08.2015 11:52:38 0
OBAMA İÇİN1 MİLYAR DOLARLIK EMEKLİLİK PLAN
  Ocak 2017´de ikinci dönemini tamamlayacak olan ABD Başkanı Barack Obama, Hollywood ve teknoloji üssü Silikon Vadisi´nin önde gelen isimlerinden oluşan yakın çevresi ile çoktan ´emeklilik´ dönemini planlamaya başladı. New York Times (NYT) gazetesinin Obama´nın yakın çevresi ve danışmanları ile görüşerek hazırladığı haberine göre, Başkan ve ekibi son teknoloji ürünü bir kütüphane ve küresel bir vakıf kurmayı içeren plan için 1 milyar dolar bağış toplamayı hedefliyor.

FİKİR BABASI SPİELBERG
Obama´nın emeklilik planı, ikinci dönemine başladığı 2012´ye kadar dayanıyor. Başkan´ı büyük bir heyecana sürükleyen ´teknoloji´ fikrinin arkasındaki isim ise Oscar ödüllü ünlü yönetmen Steven Spielberg. Gazeteye göre, Obama´nın tekrar seçilmesinden bir hafta sonra, aktör Daniel Day-Lewis ile birlikte eski başkan Abraham Lincoln´ün hayatını anlatan ´Lincoln´ filminin gösterimi için Beyaz Saray´a giden Spielberg, Obama´ya hikaye anlatırken teknolojiyi nasıl kullandığını anlattı. Bu fikir etrafında Obama ve Spielberg´ün toplantıları devam ederken, ikili son olarak stüdyo yöneticisi Jeffrey Katzenberg´ün de katılımı ile haziran ayında California´daki Beverly Hills Hotel´de bir araya geldi. Obama´nın danışmanlarına göre Spielberg, Başkan´a görevini tamamladıktan sonra nasıl bir ´anlatım şekli´ benimsemesi konusunda danışmanlık yapıyor. Obama´nın Beyaz Saray´da gece geç saatlere kadar ağırlayıp görev süresinin sona ermesinin ardından ne yapması gerektiği konusunda beyin fırtınası yaptığı ekibin içinde iş bağlantılarına yönelik sosyal paylaşım sitesi LinkedIn´in kurucusu Reid Hoffman, Hollywood yıldızı Eva Longoria, Silikon Vadisi girişim yatırımcısı John Doerr, yazar Toni Morrison, fon yöneticisi Marc Lasry gibi isimler yer alıyor. Üst düzey bir danışmanı ´Obama´nın bu seanslara bayıldığını´ söylerken, Hoffman geçen şubat ayında yaşanan ilginç bir anektodu anlatıyor. 

Saat gece yarısına yaklaştığında Başkan´a "Bizi kovmaktan çekinmeyin" diyen Hoffman, "Zamanı geldiğinde sizi kovarım" yanıtını aldığını ve Obama´nın eşi Michelle ile birlikte konuklarını saat 02.00´a kadar tuttuğunu söylüyor. TÜM DÜNYADAN GÖRÜLECEK
Danışmanlarına göre, Obama´nın 1 milyar dolar bütçenin 800 milyon dolarını harcamayı planladığı kütüphanesi ABD´de bir başkanın adına yapılan ilk dijital kütüphane olacak. Bu ay kütüphane için bir mimar bulma çalışmaları başlatılırken, bina Obama´nın başkan olmadan önce ikamet ettiği Chicago´ya inşa edilecek. Obama´nın kütüphane içinde ve mezun olduğu New York´taki Columbia Üniversitesi´nde de birer çalışma ofisi bulunacak.
Beyin fırtınası toplantılarında öne çıkan konulardan biri, teknoloji sayesinde tüm dünyanın Obama´nın başkanlık dönemini anlatan kütüphaneye ulaşabilmesini sağlamak. Örneğin, Kenya´daki bir vatandaş sanal gerçeklik gözlükleri takarak Obama´nın 2008´deki zafer konuşmasını sanki oradaymış gibi izleyebilecek.

MİRASINI KORUYACAK
Obama´nın küresel vakfının ise ceza hukuku reformu, siyahi hakları, küresel ısınma, sağlık reformu, ekonomik eşitlik gibi Başkan´ın önem verdiği konuların yanı sıra dış politikaya odaklanması bekleniyor. Obama´nın vakfı aracılığıyla İran ve Küba ile varılan uzlaşmayı rayında tutmaya çalışacağı aktarılıyor. Obama´nın şu ana dek 5.4 milyon dolar bağış topladığı ancak finansman konusunda asıl çalışmaların başlatılması için görevinin bitmesini beklendiği belirtiliyor.

Bariyer ve aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Okan Buruk: "Beklemediğimiz kadar rahat bir galibiyet oldu"

Bülent Uygun: "Arda Kardeşler’i bilseydim, Taha Akgül ve Sebahattin Öztürk’ü getirirdim"

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Sakaryaspor’da Burak Süleyman’la da yollar ayrıldı

Sokak ortasında önce eski ortağını sonra kendini vurdu

Lapseki’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Yolcu otobüsü tıra çarptı, faciadan dönüldü

Galatasaray yenilmezlik serisini 23 yaptı

Maç sonu 3’lüsü Hakim Ziyech’ten

Mauro Icardi, ligdeki 23. golünü kaydetti

Galatasaray, Süper Lig puan rekorunu kırdı

Galatasaray sahasında kaybetmiyor

Çatalca Kaymakamlığından "bungalov ev" açıklaması

Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası’nı Konyaaltı Belediyespor kazandı

Beyaz ayakkabı ile girdi siyah ayakkabı ile çıktı: Kameralara yakalandı

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 6 - Sivasspor: 1 (Maç sonucu)

Hakim Ziyech ligdeki gol sayısını 6 yaptı

Dries Mertens ligde 8. golüne ulaştı

Sakaryaspor, Coşkun Demirbakan ile anlaştı

Şampiyon Galatasaray Kadın Futbol Takımı, RAMS Park’ta taraftarlarla buluştu

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 2 - Sivasspor: 0 (İlk yarı)

Sakaryaspor, Tuncay Şanlı ile yolları ayırdı

Edirne Selimiye Meydanı’na turist akını

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 1 - Sivasspor: 0 (Maç devam ediyor)

Okan Buruk son iki haftanın 11’ini bozmadı

Kakava ateşi ilk kez Tekirdağ’da yakıldı: Sokaklar doldu taştı

Sakaryaspor-Tuzlaspor maçının ardından

Bandırmaspor-Ankara Keçiörengücü maçının ardından

Yükleniyor