Nilüfer'e 5 yılda 25 kreş açılacak

Nilüfer Belediyesi, Minareliçavuş Mahallesi’nde Kerem Özdilek Kreş ve Gündüz Bakımevinin temelini attı. Özdilek Holding desteğiyle 2 bin 385 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan kreş, 8 derslikte 128 öğrenciye eğitim verecek.

BURSA HABER 18.03.2025 16:03:00 0
Nilüfer

Yeni Kreşin Temeli Atıldı

Temel atma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

“Daha Çok Kreş Açmak İstiyoruz”

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kadınlar ve çocuklar için kreş yatırımlarını önemsediklerini vurgulayarak, 5 yıl içinde 25 kreş açmayı hedeflediklerini belirtti. Mevcut kreşlere yoğun ilginin bu alandaki ihtiyacı ortaya koyduğunu söyleyen Özdemir, çalışan kadınların çocuk bakımına yönelik ihtiyaçlarına çözüm sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Özdemir açıklamasında, "Kadınlar, çocuklar ve gençler bizim önceliklerimiz. Kreş ve yurt gibi yatırımları çok önemsiyoruz. Hizmette olan kreşlerimize gösterilen ilgi, bu alandaki eksikliği de ortaya çıkardı. Çalışan kadınların, çocuk bakımıyla ilgili sorunlarına çözüm üretmek için daha çok kreş açmak istiyoruz. Buraları kadınların özgürlüğü, çocuklarımızın da geleceğe hazırlandığı kurumlar olarak görüyoruz. Bu nedenle 5 yıl içinde 25 kreşi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Yeni Kreşler Yolda

Nilüfer’de hizmet veren Çamlıca, Burak Berk ve Ferhat Bakgör Kreşleri’nde 316 çocuk eğitim alıyor. Başkan Özdemir, hayırseverlerin desteğiyle Dumlupınar ve Balkan mahallelerinde iki yeni kreşin daha temelinin atılacağını açıkladı.

 

Özdilek Holding’ten Eğitime Destek

Özdilek Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet İri, eğitim alanındaki desteklerini sürdüreceklerini belirterek, bugüne kadar 9 okul inşa ettiklerini ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettiklerini söyledi. Kerem Özdilek Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin temelini atmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

 

İlk Harç Döküldü

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve protokol üyeleri butona basarak kreşin temelini attı. 

Gemlik'te su kesintisi

Engelsiz Bursa için büyük adımlar

Nilüfer’de Kardelen Parkı ve Koşu Yolu açıldı

Brent fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim sinyali verdi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu : 16 Gözaltı, 50 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu

BTSO Başkanı İbrahim Burkay: “AB piyasasındaki toparlanma Bursa için kritik önemde”

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan suç örgütü iddianamesi kabul edildi

Papa Leo’nun İznik ziyareti öncesi güvenlik seferberliği

Nilüfer Belediyesi voleybol turnuvasında zirve belli oldu

Osmangazi’de gıda alarmı: Denetimler sıklaştırıldı

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Yükleniyor