Nilüfer'de genç yetenekler sahne aldı

Yarışmaya 49 grup, 211 öğrenci katıldı

BURSA HABER 20.04.2025 13:07:00 0
Nilüfer

Nilüfer Belediyesi’nin gençleri müzikle buluşturmak ve yeteneklerini sergilemelerine olanak tanımak amacıyla düzenlediği Nilüfer Liseli Gençler Arası Müzik Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 14.’sü düzenlenen yarışmada, genç yetenekler sahne deneyimi yaşama fırsatı buldu.

Mix Müzik ve Akademix sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik, Nazım Hikmet Kültürevi’nde büyük bir katılımla yapıldı. Yarışmaya, 211 öğrenciden oluşan 49 grup başvurdu. Yapılan ön elemenin ardından finale kalan 27 grup, jüri ve izleyiciler karşısında en iyi performanslarını sergiledi.

Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman’ın yanı sıra öğrenciler, veliler, okul yöneticileri ve öğretmenler de yoğun ilgi gösterdi. Genç müzisyenleri akademisyenler, müzik öğretmenleri ve sanatçılardan oluşan jüri değerlendirdi. Jüri üyeleri arasında sevilen sanatçı Paptircem de yer aldı.

Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, yarışmanın ilk dönemlerinden bu yana gösterdiği gelişimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erman, “Gençlere fırsat vermek ve sahne deneyimi yaşatmak için bu yarışmayı düzenliyoruz. Bizler, bilimi ve sanatı kullanarak mücadele etmeyi biliyoruz. Sanat da bunun için iyi bir fırsat” dedi. Ayrıca yarışmada dereceye giren grupların, Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi'nde sahne alacağını da sözlerine ekledi.

Yarışmada "En İyi Orkestra" ödülünü Barış Orkestra kazanırken, "En İyi Solist" ödülünü Ceylin Dağlar, "En İyi Beste" ödülünü "Yabancı" adlı parçayla Çöl The Band aldı. "En İyi İkili" ödülünü Nefes, "En İyi Üçlü" ödülünü Şahinkaya Trio, "En İyi Dörtlü" ödülünü ise Jazzberry Jam kazandı. Alt kategorilerde ise "En İyi Basçı", "En İyi Gitarcı", "En İyi Klavyeci", "En İyi Davulcu" ve "En İyi Alternatif Enstrüman" ödülleri sahiplerini buldu. Mix Müzik Özel Ödülü’nü ise Zenith Grubu almaya hak kazandı.

Yarışmanın ardından sahneye çıkan Paptircem, genç müzikseverlere unutulmaz bir konser verdi. Katılımcılar, sanatçının keyifli performansı eşliğinde doyasıya eğlendi.

Bursa basını Orhan Kemal Müzesi’nde buluştu

Bursa’da 156 yıllık tarihi binada yangın

İnegöl’de hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Milliler 24 yıl sonra tekrar Dünya Kupası hayaline koşuyor

Osmangazi’de motosiklet kazası kamerada

Başkan Aydın’dan büyüklere anlamlı ziyaret

AK Parti Bursa’dan saha çalışmasında büyük başarı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 16 Kişi hakkında gözaltı kararı

Akaryakıta çifte indirim!

Nilüfer ve Osmangazi’de planlı su kesintisi

Timsah gümbür gümbür!

Basın Kartı Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi: 2 çalışanımız basın kartı sahibi oldu!

İnegöl'de 13 yıl hapisle aranan şüpheli yakalandı

Özgür Özel’den akaryakıt için KDV çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Bursa'da yangının izleri silindi, doğa yeniden canlandı

Yalova-Bursa yolunda tır kazası: 1 yaralı

Yıldırım’dan doğaya nefes: Ayda 300 ton atık geri kazanılıyor

Kabine yoğun gündemle toplandı

Başkan Taban’dan özel öğrencilere kahvaltı buluşması

Yıldırım’da Osmanlı’nın kuruluşu ve Bursa'nın fethi konuşulacak

Bursa'da emniyetten kaçak göçmen operasyonu!

Keles’te mahallelere Büyükşehir desteği

MSB acı haberi duyurdu: Şehidimiz var

Bahçeli'den rejim yorumu: Değişiklik İran'da değil İsrail'de yaşanmalıdır

Bursa’da kadın odaklı dev çalıştay

Altın düştü, Bursa’da kuyumcular doldu: “Yeminle yok” yazısı bile yetmedi

Bursa'da ışık ihlali yapan araçlar tek tek tespit edildi!

Bursa'da yolunu kaybeden yaşlı adam, trafikte tehlike saçtı

Trump’tan İran açıklaması: “İlk ‘hadi yapalım’ diyen Hegseth’ti”

Yükleniyor

loading