Tarih: 25.09.2017 18:56

NİLÜFER BARIŞ ANADOLU LİSESİ

Facebook Twitter Linked-in

Yıl 2005; yaşı küçük, yüreği büyük 11 çocuk bir araya gelerek geleceğe öyle bir emanet bırakmak için kolları sıvadılar ki bu eserin halen dünyada bir örneği yok.

Bu fikrin olgunlaşmasıyla 2007 yılından sonra yaşanılanları o 11 öğrenciden birisi olan Okan Temizarabacı anlattı.

Projede görev alan yaklaşık 500 çocuk geri dönüşüm malzemeleri topladığını söyleyen okul müdürü Çağatay Yaşlık o süreci şöyle anlattı.

Ayrıca ?Barış Okulu? projesi, UNİCEF tarafından 2009 yılında Kopenhag´da düzenlenen ?Çocuk İklimi Forumunda? Türkiye´yi temsil eden öğrenciler tarafından uluslar arası alanda ses getiren ve tüm dünyaya örnek proje olarak gösterilen barış Anadolu lisesi ilk mezunlarına geçtiğimiz eğitimn öğretim döneminde verdi.


Okan Temizarabacı on iki yıl önce sadece resim olan bir projenin şimdi eğitim öğrenim verilen bir eğitim yuvasına dönüşmüş olmasından yaşadığı memnuniyet ve projenin yerini anlattı


Begüm Atardiker ilk okula başladığında 204 kardeşi ve 20 öğretmeni ile bağlarının kopmadığını söyledi.

Henüz 4 yıllık yeni bir okul olmasına rağmen Bursa´nın en çok tercih edilen liseleri arasına girmeyi başaran Barış Anadolu Lisesi, sportif-kültürel ve akademik alanda birçok başarıya imza atmıştır.

Okul bünyesinde kurulmuş olan Anadolu Barış Derneği bünyesinde 11 ülkede uluslararası halk oyunları festivallerinde ülkemizi temsil etme başarısı göstermiştir.

Okul Müdürü Çağatay Yaşlık öğrencilerden aldığı emanetin bilinci ile yeni nesiller yetiştirmenin onurunu yaşadığını ifade etti.


/kanal16haber.com/2017-9/25/190713749b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —