Müzik ve duyguların zirveye ulaştığı an!

BBDSO, Türkiye’nin ilk ve tek "Bölge Devlet Senfoni Orkestrası" olarak zaten özel bir yere sahip, ancak dün akşamki konserde günün anlamına binaen daha özel bir atmosfer vardı.

KÜLTÜR SANAT 8.11.2024 14:13:00 0
Müzik ve duyguların zirveye ulaştığı an!

Geçtiğimiz akşam Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (BUSİAD) katkılarıyla, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ‘ne davetliydim. 

BBDSO, Türkiye’nin ilk ve tek “Bölge Devlet Senfoni Orkestrası" olarak zaten özel bir yere sahip fakat dün akşam ki konserde günün anlamına binaen daha özel bir atmosfer vardı.

Şef Burak Tüzün yönetiminde sunulan iki bölümlük konserin açılışı, klasik müzik tarihine damgasını vurmuş Joseph Haydn’ın Senfoni No. 100, Sol Majör “Askeri Senfoni”si ile yapıldı. Orkestra, bu ikonik eseri güçlü bir disiplin ve dengeli bir tınıyla yorumlayarak eserin dramatik yapısını izleyicilere titizlikle aktardı. 

“Askeri Senfoni”nin hem enerjik hem de tarihsel yankılarla dolu temasını özenle işleyen BBDSO, her bir enstrüman grubunun rolünü en iyi şekilde ortaya koydu. Şef Tüzün’ün eserin ince dinamik geçişlerini başarıyla yönetmesi, Haydn’ın eserine çağdaş bir zarafet ve tazelik kazandırdı.

Ardından gelen Korhan Ilgar’ın “Divertimento”su, konserin modern bir yöne kaydığı an oldu. BBDSO, Ilgar’ın minimal, ritmik ve armonik yapısını öne çıkaran bir performans sergiledi.

Konserin ikinci bölümü ise, barok dönemin en çarpıcı eserlerinden biri olarak kabul edilen Giovanni Battista Pergolesi’nin “Stabat Mater”i ile taçlandı. Bu güçlü ve duygusal eser, Soprano Hülya Kazan ve Mezzosoprano Özlem Pamuk’un etkileyici yorumuyla daha da derin bir boyut kazandı. 

Yazının Devamını Oku

 

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

2025 Kayıtlardaki en sıcak üçüncü yıl oldu

Bolu’da deprem raporu: İki hastane yıkılacak

Kadın hakimi vuran savcının görev yeri şaşırttı!

Uludağ'da 3 kişinin öldüğü yangında istenen ceza belli oldu!

Nilüfer’de Durkheim söyleşisi

Osmangazi’de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-8 Mayıs’ta Antalya’da

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor...

İnegöl Belediyesi’nden Oylat’ta yıllık değerlendirme buluşması

TÜİK açıkladı: Tavuk eti ve süt üretimi azaldı

İran ekonomisi dibe vurdu kriz büyüyor

Büyükşehir’den çevre için önemli iş birliği

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Kanal 16 tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Yükleniyor