Müzik ve duyguların zirveye ulaştığı an!

BBDSO, Türkiye’nin ilk ve tek "Bölge Devlet Senfoni Orkestrası" olarak zaten özel bir yere sahip, ancak dün akşamki konserde günün anlamına binaen daha özel bir atmosfer vardı.

KÜLTÜR SANAT 8.11.2024 14:13:00 0
Müzik ve duyguların zirveye ulaştığı an!

Geçtiğimiz akşam Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (BUSİAD) katkılarıyla, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ‘ne davetliydim. 

BBDSO, Türkiye’nin ilk ve tek “Bölge Devlet Senfoni Orkestrası" olarak zaten özel bir yere sahip fakat dün akşam ki konserde günün anlamına binaen daha özel bir atmosfer vardı.

Şef Burak Tüzün yönetiminde sunulan iki bölümlük konserin açılışı, klasik müzik tarihine damgasını vurmuş Joseph Haydn’ın Senfoni No. 100, Sol Majör “Askeri Senfoni”si ile yapıldı. Orkestra, bu ikonik eseri güçlü bir disiplin ve dengeli bir tınıyla yorumlayarak eserin dramatik yapısını izleyicilere titizlikle aktardı. 

“Askeri Senfoni”nin hem enerjik hem de tarihsel yankılarla dolu temasını özenle işleyen BBDSO, her bir enstrüman grubunun rolünü en iyi şekilde ortaya koydu. Şef Tüzün’ün eserin ince dinamik geçişlerini başarıyla yönetmesi, Haydn’ın eserine çağdaş bir zarafet ve tazelik kazandırdı.

Ardından gelen Korhan Ilgar’ın “Divertimento”su, konserin modern bir yöne kaydığı an oldu. BBDSO, Ilgar’ın minimal, ritmik ve armonik yapısını öne çıkaran bir performans sergiledi.

Konserin ikinci bölümü ise, barok dönemin en çarpıcı eserlerinden biri olarak kabul edilen Giovanni Battista Pergolesi’nin “Stabat Mater”i ile taçlandı. Bu güçlü ve duygusal eser, Soprano Hülya Kazan ve Mezzosoprano Özlem Pamuk’un etkileyici yorumuyla daha da derin bir boyut kazandı. 

Yazının Devamını Oku

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Nilüfer Belediyesi, apartman yöneticileri için Türkiye’nin ilk destek merkezini kurdu

CHP'nin itirazı reddedildi, Gürsel Tekin görevine devam edecek

New York'un ilk Müslüman belediye başkanı Mamdani: "Sesi aç Trump!"

Bursa’da okullarda Spor Günü başladı

Sağlık Bakanı tüm organlarını bağışladı

CHP Bursa’da yeni yönetim görev dağılımını tamamladı

Bursa'nın 2050 vizyonu

2026 Hac kurası yarın çekiliyor

Nilüfer Belediyesi’ne Ekim ayında ödül yağdı

Devlet Bahçeli: “Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı heyetinde yer almaya hazırdır”

Bahçeli’den Demirtaş açıklaması: “Tahliyesi hayırlı olacaktır”

Bursa’da hangi ilçeye kaç TOKİ yapılacak?

Yükleniyor