Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret etti.

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326
BURSA HABER 18.03.2024 16:43:00 0

Muhabir: Musa Koçak

Bursa'ya bir dizi ziyaret için gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan ve dünyanın 136 ülkesinden ziyaretçiyi ağırlayan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni gezdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dünyanın tam panoramik en büyük müzesini Bakan Fidan'a gezdirirken müzenin sanatsal ve teknik özellikleri hakkında bilgi verdi.

Bursa'nın fethedildiği 6 Nisan 1326 gününün sanatsal olarak anlatıldığı müzeyi çok beğenen Bakan Fidan, Türk tarihinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak önemli bir eserin kazandırılmasından dolayı Başkan Dündar'a teşekkür etti.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde 1326 Bursa Fethi'nin panoramik tablosu, fetih öncesi ve sonrası Bursa'yı anlatan üç boyutlu maketi, fetihte kullanılan silahlar ve zırhlar, Osmanlı padişahlarının balmumu heykelleri ve Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan interaktif sunumlar yer alıyor.

Müze ziyaretinin ardından Bakan Fidan, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını yanıtlayan Fidan, güncel gelişmeler ve Türkiye'nin dış politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.