"Mucize Aynalar" filminin galası yapıldı

Yönetmen Tolga Örnek'in 6 farklı Aziz Nesin öyküsünden uyarladığı "Mucize Aynalar" adlı sinema filminin galası Kanyon Paribu Cineverse'te gerçekleştirildi.

KÜLTÜR SANAT 2.04.2024 10:18:00 0

Kanyon Paribu Cineverse'te gerçekleştirilen filmin gala etkinliği öncesinde AA muhabirine açıklama yapan yönetmen Tolga Örnek, senaryosunu 3 sene önce yazmaya başladığı filmin biraz fütüristtik, biraz absürt, biraz da kara komedi olduğunu söyledi.

Filmin oyuncu kadrosunda çok iyi isimlerin yer aldığını dile getiren Örnek, "Hepsi çalışmak istediğim, işlerini çok beğendiğim oyuncular. Hepsi de zaten Aziz Nesin'e gönülden onun ruhuna bağlı, ona saygı duyan insanlar. Herkes de proje Aziz Nesin'den olduğu için severek, koşarak geldi ve çok iyi oldu." dedi.

 "Çok iyi bir set zamanı geçirdik"

Oyuncu Cengiz Bozkurt, bir Aziz Nesin hikayesi içinde bulunmaktan ve böyle bir ekiple çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Çok iyi bir set zamanı geçirdik. Hem teknik ekibimize hem bütün değerli oyuncu arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Filmde bir mucidi oynadığına işaret eden Bozkurt, "O mucit de aslında Aziz Nesin'in ne kadar öngörülü bir yazar olduğunu tekrar ortaya çıkaracak, filmi izlediğimizde göreceksiniz." görüşünü paylaştı.

Oyuncu Şebnem Bozoklu, içinde olmakla gurur duyduğu bir iş olduğunu vurgulayarak, "Ben galalardan önce filmlerimi hiç izlemem ama ilk defa hayatımda bu filmi galasından önce gördüm. Seyirciyi çok güzel, çok gülecekleri, gerçekten çok yakın hissedecekleri bir film bekliyor." değerlendirmesini yaptı.

"Ekibin parçası olduğum için çok mutluyum"

Oyuncu Boran Kuzum da ekibin bir parçası olduğu için çok mutlu olduğunu, filmi çok beğendiğini, seyircinin çok güzel zaman geçireceğini düşündüğünü dile getirdi.

Filmde bir ambulans şoförünü oynayan Kuzum, "Özellikle bu coğrafyada bütün gençlerin hayalleri var ama o hayallere ulaşmak o kadar da kolay değil. Bu hayallere giden yolda birçok fedakarlık yapmak gerekiyor ve hayallere ulaşırken de aslında hayatı idame ettirme gibi bir kaygımız da olduğu için başka meslekler yapmak durumunda kalıyoruz. Kerim de öyle bir karakter." dedi.

Oyuncu Zerrin Sümer ise senaryoyu üç kere okuduğunu belirterek, "Her okuyuşumda güldüm, sonra 'Sen deli misin kızım üç kere okuduğun şeye neden gülüyorsun?' dedim. Ümit ediyorum muhakkak daha fazla güleceğim içeride. Hani bunu illa etkilemek için söylemiyorum ama çok güzel bir iş olduğuna eminim." diye konuştu.

Film hakkında

Komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Eren Demirbaş, İştar Gökseven ve İdil Fırat yer alıyor.

Yapımcılığını Orchestra Content adına Mine Şengöz'ün üstlendiği filmin ortak yapımcıları arasında senaryosunu yazan ve yöneten Tolga Örnek, Alp Çağrı Günal ve Levent Güneri de bulunuyor.

Film, hayallerini gerçekleştirmek için çabalamaktan hayatlarını yaşayamayan insanların hikayesini konu ediyor.

Bursa'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yenişehir'de ortak akıl sahada

Başkan Bozbey: Şeffaflıktan asla geri durmam

Ahmet Kılıç: Bizim siyasetimiz laf değil, eser siyasetidir.

Bursa'da aranan 3 firari yakalandı

Erdoğan’a kumandayı robot getirdi

TBMM'de kabul edildi: En düşük emekli maaşı 20bin tl

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

MSB haftalık faaliyet raporunu paylaştı

İran’da uçuşlar normale dönüyor

Petkimspor çeyrek final kapısını araladı

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başladı: İşte tarihleri...

Bursa’da Gaye Su Akyol rüzgarı

Vali Ayyıldız’dan Miraç Kandili mesajı

Washington’dan sert adım: 75 ülkenin vize süreci askıda

Başkan Aydın’dan mesaj: Hayallerinizi kaybetmeyin

İnegöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Atış Yapı mağdurları İstanbul'da eylem yaptı

Brezilya’dan gelen konteynerde 298 kilo kokain yakalandı

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Yükleniyor