Tarih: 04.03.2024 14:13

Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınavlarda açık uçlu soruya geçiyor

Facebook Twitter Linked-in

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak olan ikinci dönem birinci yazılı sınavlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bülbül, öğrencilere geri bildirim vermek ve eksik öğrenmeleri belirlemek amacıyla daha iyi bir ölçme yapabilmek için açık uçlu soru sistemine geçtiklerini belirtti. Ortaokul ve liselerde öğretmenler tarafından hazırlanan tüm sınavlarda soruların açık uçlu veya kısa cevaplı olacağını ifade etti.

MEB, ortak sınavlarda açık uçlu soruları kullanacak

Bülbül, ülke genelindeki ortak sınavların üç farklı düzeyde yapılacağını vurgulayarak, bu sınavlarla öğrencilerin ilgili derslerinden birini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi. İlk dönemde çoktan seçmeli sorularla yapılan ortak sınavlardan farklı olarak, ikinci dönem sınavlarında öğrencilerin cevapları kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağını belirtti.

Öğrencilerin cevapları değerlendirilirken hata payının olmayacağını kaydeden Bülbül, açık uçlu soruların değerlendirilmesinde görev alan öğretmenlere puanlama eğitimleri verileceğini ve her öğrenci cevabının bağımsız olarak iki puanlayıcı tarafından değerlendirileceğini söyledi. Tutarsızlık durumlarında ise cevapların üst puanlayıcı tarafından değerlendirileceğini ifade etti.

MEB'in bu yeni uygulaması, öğrencilerin öğrenme sürecine daha fazla katılım sağlayarak, geri bildirim almasını ve eksiklerini daha iyi görmesini sağlayacak gibi görünüyor. Ayrıca, öğrencilerin sadece bilgiyi hatırlamak yerine anlamalarını ve ifade etmelerini sağlayacak olan açık uçlu sorular, öğrenme sürecinin kalitesini artırabilir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —