MHP´DE 19 YIL SONRA BİR İLK

VURAL:?PEKİ ABD´NİN IRAK´TA NE İŞİ VAR??

MHP´DE 19 YIL SONRA BİR İLK
/kanal16.com.tr/2016-1/26/145213368b.mp4
SİYASET 26.01.2016 13:07:43 0

 

 

 

Mecliste Salı günleri düzenlenen grup toplantılarını iki haftadır yapmayan MHP´de bu hafta grup toplantısı yapma kararı alınmış, Devlet Bahçeli, rahatsızlığı nedeniyle yerine Grup Başkanvekili Oktay Vural´ın konuşmasını istemişti.

Grup Başkanvekili Erkan Akçay başkanlığında açılan grup toplantısına MHP´li vekillerin yanı sıra partililer de katıldı. Akçay, Genel Başkan Bahçeli´nin başarılı bir ameliyat geçirdiği belirterek, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Akçay, daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye Grup Başkanvekili Oktay Vural´ı çağırdı. Böylece 1997´den bu yana ilk defa MHP´nin grup toplantısında Bahçeli´nin yerine kürsüye Oktay Vural çıktı.

Konuşmasında çözüm sürecinin, tarihin çöplüğüne atılmasını isteyen Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ´Türk milleti demeyi içine sindiremediğini´ öne sürdüğü Leyla Zana´yla görüşmemesi gerektiğini savundu.

Skandal bildiriye imza atan akademisyenleri sert sözlerle eleştiren Vural, Cumhurbaşkanı ve Başbakan´a da vatansever akademisyenlere sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Oktay Vural´ın hedefinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da vardı. Türkiye´nin sorunlarını yabancı bir devlet adamının önünde konuşmayı uygun görmedikleri için Biden´la yapılan toplantıya katılmadıklarını anlatan Vural, "Bize -Başika´da ne işiniz var- diyenlerin binlerce kilometre uzaktan geldiği Irak´ta ne işi vardı" diye sordu. Vural, Türkiye´nin Kürt sorunu değil, PKK sorunu olduğunu; Türkiye´de Kürdistan diye bir bölge olmadığını da ekledi.