Tarih: 13.02.2024 13:08

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Osmanlı İmparatorluğu Türk'tür"

Facebook Twitter Linked-in

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 13 Şubat 2024 tarihinde partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Osmanlı'nın Türk olduğunu vurguladı ve CHP'ye sert eleştirilerde bulundu.

Bahçeli, tarihe bakmadan atılacak her adımın kuşaklar arasında kopukluklar yaratacağını ve milli birlik ve kardeşlik için tehlikeli olduğunu söyledi. Anadolu coğrafyasının vatan olması ve milli devletlerin kurulmasının milliyetçilik bilinciyle gerçekleştiğini vurguladı.

Yaklaşık 3 haftalık uzay görevinden dönen Alper Gezeravcı'ya övgü yağdıran Bahçeli, "Dünyayı Türkçe okumanın yanında artık uzaya da Türkçe yaklaşmanın vakti gelmiştir" dedi.

Muhalefetin vizyonunu ülkenin geleceğiyle örtüşmediğini belirten Bahçeli, CHP'ye ve Özgür Özel'e sert eleştirilerde bulundu. CHP'nin PKK'nın çekim alanına girdiğini ve demli çaydan başka maksatları olduğunu savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Osmanlı İmparatorluğu Türk'tür"

Mansur Yavaş'ın "Osmanlı'nın Türk olmadığını" söylemesine tepki gösteren Bahçeli, "Bu parti nasıl adam olacak' diyen Büyükerşen haklıdır. CHP'nin adam olabilmesi asla ve kata mümkün değildir. Bir Haçlı kafasıdır. Türklüğe karşı 1000 yıldır sinmiş kin ve nefret saklandığı yerden yeniden doğmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyareti Orta Doğu'da dengeleri değiştirecektir. Türkiye ile Mısır'ın üstesinden gelemeyeceği bir sorun yoktur. İsrail'in katliamlarına son vermesi ve Filistin'de kalıcı barışın sağlanması için 1967 sınırlarına haiz bir Filistin devleti kurulması gerektiğini savundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —