MEYVE ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLİYOR

BİRLİK ÜYELERİ ÖRNEK BAHÇEDE İNCELEMEDE BULUNDU

MEYVE ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLİYOR
DÜNYA 11.07.2008 00:06:18 0

İlçe tarım müdürlüğü organizatörlüğünde İnegöl meyve üreticileri birliği tarafından İnegöle bağlı köylerdeki meyve üreticilerine yönelik bilgilendirme çalışmaları sürüyor.

 

Şu ana kadar 8 köyde yapılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında bugün inegöle bağlı şehitler köyü me

vkiindeki bodur armut bahçesinde üreticilerle bir araya gelen ziraat mühendisi Hazim kurtulmuş, İnegöl meyve üreticileri birliği başkanı Mehmet ordu ve yönetim kurulu üyeleri meyvelerden daha iyi verim alabilmek için uygulanacak yöntemler konusunda üreticilere bilgiler verdiler.

 

Şehitler köyü mevkiindeki incelemeler sırasında bir konuşma yapan İnegöl meyve üreticileri birliği başkanı Mehmet ordu üreticilere yönelik eğitim çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, yaptıkları çalışmalarda kendilerine her zaman destek veren belediye başkanı Alinur Aktaş ve ilçe tarım müdürlüğüne teşekkür etti.

 

Ziraat mühendisi Hazim kurtulmuş ise, şu anda incelemede bulundukları bodur armut bahçesinin örnek bir bahçe olduğunu, uygulanan yöntem sayesinde ürünlerden çok daha fazla verim alınabileceğini söyleyerek, bilgi edinmek isteyen çiftçilere ilçe tarım müdürlüğü ve meyve üreticileri birliği olarak gerekli bilgileri vereceklerini ifade etti.