Tarih: 05.09.2018 15:56

METEOROLOJİ UYARDI !

Facebook Twitter Linked-in

BURSA´NIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 12 İLDE YARIN KUVVETLİ VE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ OLMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, Türkiye´nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yarın parçalı ve çok bulutlu, Marmara´nın doğusu, Doğu Akdeniz (Kahramanmaraş hariç), İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Balıkesir (kıyı kesimleri dışında), Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Antalya´nın batı iç kesimleri ve Gümüşhane çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Yağışlar, Marmara´nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova), Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Zonguldak ve Bartın çevrelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (75-100 kilogram/metrekare) olacak. 

Batı Akdeniz´in batısında fırtınamsı rüzgar görülecek.

Karadeniz Bölgesi´nde hava çok bulutlu olacak, Batı Karadeniz´de ise kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rüzgar, Batı Karadeniz´de batı ve kuzeybatı, öğleden sonra doğusu güneybatıdan, Doğu Karadeniz´de doğu ve kuzeydoğu, sabah saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 3-5 kuvvetinde esecek ve dalga boyu 1-2 metre arasında olacak. 

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenen Marmara Bölgesi´nde rüzgar, batı ve kuzeybatıdan 2-4 kuvvetinde esecek. Dalga boyu 0,5-1 metre arasında olacak.

Ege Bölgesi´nde ise havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Kuzey Ege´de kuzey ve kuzeydoğu, öğleden sonra kuzeybatıdan 3-5, Güney Ege´de batı ve kuzeybatıdan 3-5, akşam güneyde 6 kuvvetinde esecek. Dalga boyu ise 1-2 metre, güneyde ise 2,5 metreyi bulacak.

Akdeniz Bölgesi´nde hava parçalı bulutlu olacak, doğusunda ise gök gürültülü sağanak görülecek. Rüzgar, Batı Akdeniz´de batı ve güneybatı, batısı kuzeybatı, öğle saatlerine kadar Antalya Körfezi´nde güneydoğudan 3-5, öğle saatlerinden sonra batıda 5-7, Doğu Akdeniz´de batı ve güneybatıdan 3-5, öğle saatlerinden itibaren batıda 6 kuvvetinde esecek. Dalga boyu 1-3 metre olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —