Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Beklentiler faizin %50'de sabit kalması yönünde.

EKONOMİ 23.05.2024 09:37:00 0
Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak

Bugün saat 14.00'te, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, politika faizi kararı açıklanacak. TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın liderliğinde gerçekleştirilecek bu toplantı, ekonomi dünyasının merakla beklediği bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda, TCMB politika faizini beklentilere uygun olarak %50'de sabit tutmuştu. Ekonomistler, Mayıs ayı toplantısına ilişkin de faizin yine %50'de sabit bırakılacağı yönünde tahminlerde bulunuyorlar.

Ekonomistlerin Beklentisi: Faiz Sabit Kalacak

Ekonomistlerin büyük çoğunluğu, TCMB'nin Mayıs ayı toplantısında da faiz oranını değiştirmeyeceğini öngörüyor. Merkez Bankası'nın son karar metninde, parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkilerinin dikkatle izlendiği belirtilmişti.

Merkez Bankası, önceki toplantı sonrasında yayınladığı metinde, "kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir" ifadelerine yer vermişti.

Dezenflasyon Beklentisi

TCMB ayrıca, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma beklenmesi halinde para politikasının daha da sıkılaştırılacağını vurguladı. Karar metninde, "Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon 2024 yılının ikinci yarısında tesis edilecektir" denildi.

Başkan Bozbey'e saldıran kişinin kimliği belli oldu!

Başkan Bozbey'e Bursalı siyasilerden destek geldi

Feti Yıldız'dan infaz düzenlemesine dair açıklama

Bakanlıktan fırtına ve çığ uyarısı

Başkan Bozbey'den saldırı sonrası ilk açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan staj müjdesi: 27 milyarlık destek...

Ehliyet sınavından 7 kez kalan genç isyan etti

Kuru kayısı ihracatından 303 milyon 584 bin dolar gelir elde edildi

İnegöl’de binalar QR kodla kimlik kazanıyor

Başkan Aydın, NAKEM ziyaretinde kültürel miras vurgusu yaptı

Bursa'da yola fırlayan 2 yaşındaki çocuğa araba çarptı

Yıldırım’a 100 bin metrekarelik yeni park müjdesi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Bursa’ya yeni meydan müjdesi!

GUHEM 2025 yılında 1 milyon ziyaretçi ağırladı

15 yaş altına sosyal medya yasağı düzenlemesi ay sonunda Meclis'te

Nilüfer'de “Filistin Sinema Günleri” seyirciyle buluşacak

CHP'nin 'İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde usulsüzlük' davasında ilk duruşma başladı

Devlet Bahçeli'den ABD'ye tepki: Sadece kınamıyor, lanetliyorum!

Papa 14. Leo’nun ziyareti sonrası yabancı turistler İznik'e akın etti

ABD'nin Maduro'yu alıkoymasının ardından Delcy Rodriguez Geçici Devlet Başkanı oldu

Bakan Uraloğlu: Tüm zamanların en yüksek günlük transit uçuş sayısına ulaştık

Trump’tan Venezuela olayına ilişkin açıklama: Savaş yok, seçim yok

Bursa dahil 45 ilde FETÖ baskını: 87 tutuklama

İnegöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Tartıştığı kayınbiraderini silahla vurdu

Altın ve gümüşte sert dalgalanma! Son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

İnegöl Belediyesi’nden çiftçiye güçlü destek

Yükleniyor