Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Beklentiler faizin %50'de sabit kalması yönünde.

EKONOMİ 23.05.2024 09:37:00 0
Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak

Bugün saat 14.00'te, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, politika faizi kararı açıklanacak. TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın liderliğinde gerçekleştirilecek bu toplantı, ekonomi dünyasının merakla beklediği bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda, TCMB politika faizini beklentilere uygun olarak %50'de sabit tutmuştu. Ekonomistler, Mayıs ayı toplantısına ilişkin de faizin yine %50'de sabit bırakılacağı yönünde tahminlerde bulunuyorlar.

Ekonomistlerin Beklentisi: Faiz Sabit Kalacak

Ekonomistlerin büyük çoğunluğu, TCMB'nin Mayıs ayı toplantısında da faiz oranını değiştirmeyeceğini öngörüyor. Merkez Bankası'nın son karar metninde, parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkilerinin dikkatle izlendiği belirtilmişti.

Merkez Bankası, önceki toplantı sonrasında yayınladığı metinde, "kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir" ifadelerine yer vermişti.

Dezenflasyon Beklentisi

TCMB ayrıca, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma beklenmesi halinde para politikasının daha da sıkılaştırılacağını vurguladı. Karar metninde, "Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon 2024 yılının ikinci yarısında tesis edilecektir" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı

ABD-İran müzakerelerinde 3. tur Cenevre’de başladı

Meclis’e öğrenci affı teklifi geliyor

Nilüfer Belediyesi’nden açık veri hamlesi

TCMB'nin toplam rezervleri geriledi

MHP Lideri’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü jesti

Erkan Aydın iftar sofralarında halkla buluştu

Uludağ yolu zincirsiz araçlara kapalı

Kestel’de çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi’nden yol açma ve tuzlama çalışmaları

Sarı-kırmızılılar son 16’da İngiliz devleriyle eşleşecek

Bakan Gürlek’ten suça sürüklenen çocuklar mesajı

Yıldırım’da iftar ve sahur hizmeti 5 bin aileye ulaştı

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in acı günü

Uludağ dünya kayakçılarını ağırlayacak

Bursa gıda sektöründen uzak pazarlara yakın markaj

Bursa’da hastane yemekhanesinde yangın paniği

Bursa beyaza büründü: Sabah saatlerinde kar sürprizi

Gürsu’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Yenişehir Belediyesi’nden can dostlara dev yatırım

AK Parti’den Erdoğan’a doğum günü jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 72. doğum günü! Siyasilerden kutlama mesajları geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Kabe’de Hacılar” ilahisine tebrik

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

Yükleniyor