Tarih: 31.12.2018 14:51

´MEKKE´NİN FETHİ´ YILDIRIM´DA KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Barış Manço Kültür Merkezi´nde düzenlenen, 2010 yılı Dünya Kur´an-ı Kerim Güzel Okuma Birincisi Hafız Ali Tel´in Kur´an tilaveti ile başlayan ´Mekke´nin Fethi´ programında ünlü tasavvuf sanatçısı Sedat Uçan´ın seslendirdiği ve Peygamber Efendimiz´in (SAV) yad edildiği ilahiler, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

?Görsem Ağlayı Ağlayı´, ?Ay Doğdu Üzerimize´, ?Adına Kurbanım´, ?Neredesin Ya Nebi´, ?Mekke´nin Dağları´ ve ?Gel Efendim´ gibi birbirinden güzel ilahilerle ilçe sakinlerinin gönüllerini fetheden ünlü ismin seslendirdiği ?Beytullahta Ben´ ilahisinde ise dinleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Programın son bölümünde Yıldırımlılarla bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Karataş ise kendine has üslubuyla Mekke´nin fethini, verdiği çarpıcı örneklerle aktardı. Büyük bir davanın önderi, Allah´ın Habibi, İnsanların önderi Hz. Muhammed´in (SAV) en güzel ahlak ile yaratıldığını belirten Prof. Dr. Karataş, ?Cesurdu, mütevaziydi, cömertti, mükedderdi, mahzundu, inanıyordu, üstün olduğunu biliyordu.

Mekke´den mahzun olarak hicret etmek zorunda kaldı. Devlet inşa etti, medeniyet inşa etti, insanların gönlünü fethetti, bir kişiydi yola çıktığında sonra dalga dalga, öbek öbek, fevç fevç insanlar İslam´a girdi. O´nu tanıyan O´na aşık oldu. Kur´an´ı dinleyen Kur´an´a meftun oldu. Kur´an´ın karşısında şairler, edipler aciz kaldı? ifadelerini kullandı.


/kanal16haber.com/2018-12/31/152320950b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —