Meclis’ten İsrail’e ortak kınama

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, hazırlanan ortak bildiriyle Filistin’de adeta bir soykırım uygulayan İsrail'i ortak bir bildiriyle kınadı.

BURSA HABER 24.05.2021 16:34:00 0
Meclis’ten İsrail’e ortak kınama

 

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Meclis Başkanvekili Ahmet Yıldız’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce tüm partilerin katılımıyla hazırlanan İsrail’i kınayan ortak bildiri metni okundu.

Bildiri metnini okuyan Yıldız, 14 Mayıs 1948'den beri “Büyük Felaket”i yaşayan Filistinlilerin acısının her yıl katlanarak arttığını belirtti. Ortak bildiri metninde şu görüşlere yer verildi:

“Özellikle son yıllarda Ramazan ayıyla birlikte Filistinlilere uygulanan zulmü konuşmak zorunda kalmaktayız. Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Yahudilik için kutsal mekân olan Mescid-i Aksa ve çevresi İsrail'in baskısı altında inlemektedir.

İsrailliler "Öldürmeyeceksin!" emrini görmezden gelerek kundaktaki masum yavrulardan savunmasız kadınlara varıncaya kadar hiç düşünmeden ve merhamet etmeden öldürmektedir. İsrail orantısız güç kullanarak savaş uçaklarıyla, füzelerle, bombalarla insanlık suçu işlemektedir.

İnsanlık adına utanılacak bu durum, dünyanın gözleri önünde yaşanmasına rağmen, bu vahşete uluslararası topluluklar ve birçok ülke seyirci kalmaktadır.

Filistin'de yıllardır, bir milletin topraklarından, evlerinden, hatıralarından zorla, baskıyla, zulümle, işkenceyle, eziyetle koparılmasına şahit olmaktayız. Kendilerine “yerleşimci” diyen İsrailliler, Filistinlilerin evlerine ve topraklarına göz dikmektedir. “Yerleşim” adı altında uygulanan istila ve işgal hareketini insanlık suçu olarak görmekteyiz. İnsanlık ve hukuk dışı uygulamasından dolayı İsrail’i şiddetle kınıyoruz.

Çok uzak bir vakitte değil, yüzyıl önce oradaydık. Çanakkale'de birlikteydik, omuz omuza mücadele ettik. Biz aynı kadere iman etmiş ümmetin fertleriyiz. Nerede mazlum ve mağdur varsa biz oradayız. Bundan dolayı Filistin de bizim meselelerimizdendir. Bizim derdimiz; katliamlar dursun, masumlar ölmesin, insanlar evlerinden zorla çıkarılmasın. Bu yara kapanmadıkça, bu zulüm sona ermedikçe, bu katliam bitmedikçe bizler de sesimizi en yüksek perdeden duyurmaya devam edeceğiz.

Mesuliyet şuuruna sahip ve sızlayan vicdanı olan herkesi İsrail'in işgaline, istilasına, zulmüne, zorbalığına, katliamına dur demeye davet ediyoruz.

İsrail'in uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun bir an önce en etkili şekilde harekete geçmesi için bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi olarak; Gazze’ye, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail'in acımasız saldırılarına karşı olduğumuzu, dost ve kardeş Filistin halkının hürriyet ve adalet mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz.

Terör devletine doğru hızla evrilen İsrail’i işgal planı, orantısız güç kullanımı, masum insanların katliamı, ibadet özgürlüğünü engellemesinden dolayı şiddetle telin ediyoruz.”

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Zabıta memuru vücut geliştirmede Avrupa şampiyonu oldu

29 yıl hapis cezasıyla 6 aydır aranan şahıs yakalandı

Osmangazi Belediyespor’da yeni başkan Fatih Karayılan oldu

Bursa’da yüzlerce kişi Filistinli anneler için yürüdü

Yusuf Sertkaya, Bursaspor’a veda etti

Maliye Bakanı Şimşek'ten Özel Bankalara Çağrı

NASA uyarıyor: Güneş patlaması iletişimi kesintiye uğratabilir

Hamas'tan Refah açıklaması

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Yeni anayasa için diyalog önemli"

Bursa Merkezli tefeci çetesi operasyonu: Yüksek faizle iş adamlarını mağdur etmişler

Orhangazi'de yangın panik yarattı: 2 kadın dumandan etkilendi!

Bursa'da Anneler Günü kampanyası izdihama neden oldu

İnegöl'de lastiği patlayan cip duvara çarpıp takla attı, sürücü yaralandı

Orhaneli Belediye Başkanı, Elif Su Köklüce'nin vaadini yerine getirdi

Engelliler Meclisi’nden ‘Bahara merhaba’ konseri

Yıldırım'da çevreye dost Mobil Atık Getirme Merkezleri sayısı artıyor

Yıldırım Belediyesi'nden kadınlara hijyenik spor ortamı

Anneler Günü'nde Hamitler Ana Kucağı'nda renkli kutlama

Annesinin böbreği ile hayata tutundu

Traktör kazasında 2 çocuk babası hayatını kaybetti

Organize suç örgütlerine operasyon: 60 şüpheli gözaltında!

Bursa Büyükşehir Belediyespor'da Muhammet Aydın dönemi başladı

Bursa'da yağmurda kontrolünü kaybeden araç yan yattı

Konuşmadan önce resim yapmayı öğrendi

Bursa'da sitedeki yılan panik yarattı

Fatih Karagümrük ile Galatasaray 20. randevuda

Kadınların saç saça baş başa kavgası kamerada

Fenerbahçe ile Kayserispor 46. randevuda

İznik'te sıra dışı bir imam: Olcay Özmen varilden minare yapıp çocuklara cami marketi kurdu

Çiçekçilerin Anneler Günü için yoğun mesaisi başladı

Yükleniyor