MEB'den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son bir yılda İş Kanunu'na aykırı hareket eden 920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

EĞİTİM 30.04.2024 12:51:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel öğretim kurumlarına yönelik yapılan denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Son bir yılda, İş Kanunu'na aykırı hareket eden 920 özel öğretim kurumuna toplamda 65 milyon lira idari para cezası kesildiğini belirtti. Bu cezaların, öğretim kurumlarının mevzuata uygun hareket etmelerini sağlamak amacıyla uygulandığını vurguladı.

Öğretmen Ücretleri ve Çalışma Şartlarına İlişkin Düzenlemeler

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmenlerin ücretleri ve çalışma şartlarına ilişkin düzenlemeler hakkında da bilgi verdi. Bakanlıkça yapılan düzenlemelerle, ek ders ücretlerinde yüzde 25 artışın gerçekleştirildiğini ve bu artışın 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe konulduğunu açıkladı. Ayrıca, öğretmenlerin emek-ücret ilişkisi bütünlüğündeki mali haklarında iyileştirmeler yapıldığını belirtti.

Ücretli Öğretmen Görevlendirmesi ve Geçici Çözümler

Bakan Tekin, özel öğretim kurumlarında görevli eğitim personelinin İş Kanunu hükümleri çerçevesinde çalıştığını ve sözleşmelerindeki haklara sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, özel öğretim kurumlarında geçici olarak ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirilmesinin, eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla başvurulan bir yöntem olduğunu açıkladı. Bu kapsamda yapılan denetimler sonucunda mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi durumunda gerekli idari yaptırımların uygulandığını vurguladı.


 

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Bakan Memişoğlu: Türkiye sağlıkta büyük yol katetti

Bursa’da Üretimin Geleceğine Yön Veren Ekosistem: BUTEKOM

İran lideri Hamaney’den protestolarla ilgili sert mesaj

İnegöl Kent Müzesi’nde 17’nci yıl sergisi açılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Deniz ticaretinde 2025 rekoru

4.9 Milyon emekliye müjde: en düşük emekli maaşı 20bin lira oldu

Tunceli'de çığ meydana geldi

Başkan Özdemir'den tarıma sahip çıkın çağrısı

Osmangazi’de tarım arazisine yapılan kaçak depolar yıkıldı

Türkiye-Birleşik Krallık JETCO 8’inci Dönem Toplantısı Londra’da yapıldı

THY 2025’te 92,6 milyon yolcu taşıdı

BUDO’nun 6 seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi

Trump’tan İran mesajı: Çok sert şekilde vuracağız

Ülke genelinde soğuk hava hakim: Kar geri geliyor!

Genç futbolcu Can Armando Güner Galatasaray yolunda

En düşük emekli aylığı için teklif yarın Meclis’te

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat davası!

Fırtınada okul camı kırıldı, öğrenciler yaralandı

İnegöl Belediyesi’nden meydan düzenlemesi

Yükleniyor