MEB'den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son bir yılda İş Kanunu'na aykırı hareket eden 920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

EĞİTİM 30.04.2024 12:51:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel öğretim kurumlarına yönelik yapılan denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Son bir yılda, İş Kanunu'na aykırı hareket eden 920 özel öğretim kurumuna toplamda 65 milyon lira idari para cezası kesildiğini belirtti. Bu cezaların, öğretim kurumlarının mevzuata uygun hareket etmelerini sağlamak amacıyla uygulandığını vurguladı.

Öğretmen Ücretleri ve Çalışma Şartlarına İlişkin Düzenlemeler

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmenlerin ücretleri ve çalışma şartlarına ilişkin düzenlemeler hakkında da bilgi verdi. Bakanlıkça yapılan düzenlemelerle, ek ders ücretlerinde yüzde 25 artışın gerçekleştirildiğini ve bu artışın 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe konulduğunu açıkladı. Ayrıca, öğretmenlerin emek-ücret ilişkisi bütünlüğündeki mali haklarında iyileştirmeler yapıldığını belirtti.

Ücretli Öğretmen Görevlendirmesi ve Geçici Çözümler

Bakan Tekin, özel öğretim kurumlarında görevli eğitim personelinin İş Kanunu hükümleri çerçevesinde çalıştığını ve sözleşmelerindeki haklara sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, özel öğretim kurumlarında geçici olarak ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirilmesinin, eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla başvurulan bir yöntem olduğunu açıkladı. Bu kapsamda yapılan denetimler sonucunda mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi durumunda gerekli idari yaptırımların uygulandığını vurguladı.


 

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

CHP Nilüfer’de Ramazan coşkusu

Şirketlerin Sessiz Kahramanı: Varlık Yönetimi -ServiX

Yükleniyor

loading