Tarih: 03.04.2024 11:18

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %68,50, aylık %3,16 artış gösterdi. Yıllık enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi, ekonomik endişeleri artırırken, hükümetin enflasyonla mücadele çabaları da dikkat çekiyor.

Mart ayı enflasyon raporuna göre, TÜFE'deki değişim oranlarına bakıldığında, bir önceki yılın aynı ayına göre en düşük artış %50,10 ile giyim ve ayakkabı sektöründe görüldü. Diğer yandan, eğitim kategorisindeki fiyatlar %104,07 oranında artarak en yüksek yıllık artışı kaydetti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) ise yıllık %71,89, aylık %3,14 artış gösterdi. İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim ise bir önceki aya göre %3,14, bir önceki yılın Aralık ayına göre %14,86, bir önceki yılın aynı ayına göre %71,89 ve on iki aylık ortalamalara göre %62,61 olarak gerçekleşti.

Enflasyon rakamlarının yüksek seviyelerde seyretmesi, ekonomi yönetimini ve piyasaları yakından takip etmeye devam edenler için endişe kaynağı oluşturuyor. Bu gelişmeler, gelecek dönemde alınacak ekonomik tedbirlerin ve politikaların önemini artırıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —