Lise öğrencisi, CIA Başkanı´nın adresini hackledi

ABD´de yaşayan lise öğrencisi ülkenin kritik dış politikası ve Filistin´e destek olmak için Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan´ın işle ilgili bazı dosyaları depoladığı kişisel mail hesabını hackledi.

Lise öğrencisi, CIA Başkanı´nın adresini hackledi
DÜNYA 20.10.2015 11:54:04 0

 

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan´ın işle ilgili bazı dosyaları depoladığı ve AOL internet sağlayıcısı üzerinden erişim sağladığı kişisel mail hesabı, bir lise öğrencisi tarafından hacklendi. CIA´nın olaydan haberdar olduğu belirtilirken, konunun yetkili makamlara iletildiği ve şu ana kadar herhangi bir gizli belgeye erişilmediği bildirildi.

Liseli hacker ise Brennan´ın mail adresinin ABD´nin kritik dış politikası nedeniyle ve Filistin´e destek olmak için hacklediğini ifade ederek, oldukça basit bir taktik kullandığını söyledi. İsmini açıklamayan lise öğrencisi bilgilerini elde ettiği Brennan´ın AOL internet sağlayıcısı üzerinden CIA Başkanının kullandığı şifreyi ele geçirdiğini dile getirerek, Brennan´ın güvenlik izni için hazırladığı 47 sayfalık başvurusuna da erişim sağladığını sözlerine ekledi.