KURTULUŞ GÜNÜNDE MEHTERAN COŞKUSU

KURTULUŞ GÜNÜNDE MEHTERAN COŞKUSU

KURTULUŞ GÜNÜNDE MEHTERAN COŞKUSU
KÜLTÜR SANAT 12.09.2014 19:02:39 0

6 Eylül İnegöl?ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Cumartesi günü yapılması planlanan ancak hava koşulları sebebiyle iptal edilen kortej yürüyüşü dün akşam gerçekleştirildi.

Belediye binası önünden Atatürk Anıtı?na kadar devam eden korteje Kaymakam Ali Akça, Belediye başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Baş, Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihi İnegöl mehteri öncülüğünde yapılan yürüyüş Heykel önünde sona erdi. Burada düzenlenen Programda konuşan başkan Alinur Aktaş, atalarımızın bize bıraktığı bu kutsal toprakları, bizlerde en güzel şekilde koruyup daha ileriye taşımak için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz diye konuştu.

Aktaş?ın konuşmasından sonra kürsüye gelen İnegöl Kaymakamı Ali Akça, bu topraklar için canlarını feda eden ecdadımıza minnet duygularını iletti.

Konuşmaların ardından tarihi İnegöl Mehteri çaldığı marşlar ile programa katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. İnegöl belediyesi folklor ekibi de Mehter Takımının çaldığı marşlar eşliğinde birbirinden seçkin halk oyunlarını sergiledi.