Kuraklık nedeniyle Çınarlı Göleti'nde balık ölümleri arttı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde vahşi sulama yöntemleri ve kuraklığın etkisiyle kuruma noktasına gelen Çınarlı Göleti’nde su seviyesinin hızla düşmesiyle balık ölümleri arttı.

BURSA HABER 14.09.2025 10:08:00 0

Kuraklık nedeniyle Çınarlı Göleti

 Gölette binlerce balığın telef olduğunu söyleyen Çınarlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Turan, “Bir an önce yetkililerin buraya su takviyesi yapması ya da kalan balıkların sağlıklı bir şekilde başka barajlara nakledilmesi gerekiyor” dedi.

 

Çınarlı ve Kaymakoba mahallelerinin kesişiminde 1980'li yıllarda sulama amacıyla yapılan Çınarlı Göleti, vahşi sulama yöntemleri ve kuraklığın etkisiyle kuruma noktasına geldi. Bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetleri için önemli bir su kaynağı olan gölette, su seviyesinin hızla düşmesi balık ölümlerinin artmasına neden oldu. Gölette bulunan sazan, yayın ve turna gibi balık türlerinin oksijensiz kalarak kıyıya vurdu. Çınarlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Turan, “Son yıllarda artan kuraklık ve vahşi sulama nedeniyle göletimiz neredeyse tamamen kurudu. Binlerce balık telef oldu. Bir an önce yetkililerin buraya su takviyesi yapması ya da kalan balıkların sağlıklı bir şekilde başka barajlara nakledilmesi gerekiyor. Şu an bölgede ağır bir koku oluştu. Bu da çevre ve sağlık açısından büyük risk teşkil ediyor” diye konuştu.

 

 

'VATANDAŞLARIMIZ SIKINTI ÇEKİYOR'

Göletteki manzaranın endişe verici olduğunu söyleyen mahalle imamı Mustafa Dursun, “Göletimiz kurumuş durumda, yüzlerce balık türü yok oldu. Daha önce buradan sulama ve ilaçlama için faydalanan vatandaşlarımız şimdi büyük sıkıntı çekiyor. Yetkililerimizin bu soruna acil çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi.

 

Göletteki balık ölümlerine dikkat çekmek için bölgede toplanan vatandaşlar ise, sağ kalan balıkların bölgeden uzaklaştırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

 

 

-DHA BURSA ÖZEL HABERİ-

CHP'de gözler yarına çevrildi

"Katli vaciptir!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP 3K girdabında: Kavga,kaos,kriz!"

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

Kuraklık nedeniyle Çınarlı Göleti'nde balık ölümleri arttı

Hakkı Türker’in kaç ciğeri var?

Bursa'da silahlı çatışma: 1 ağır yaralı

Davut Gürkan: "12 Eylül utanç vesikasıdır!"

Lastiği patlayan hafif ticari araç alt geçide girdi, sürücü yaralandı

Osmangazi’de Bursa’nın kurtuluşu 103’üncü yılında anıldı

Gürsel Tekin: "Biz Aziz İhsan'lara yenilmeyeceğiz!"

Altınşehir ve 23 Nisan’da kaldırım işgallerine karşı kapsamlı denetim

Kremlin: Rusya-Ukrayna barış müzakereleri durdu

İmamoğlu 'sahte diploma' davasında ilk kez hakim karşısında

Bursaspor biletleri satışa çıktı

Bahçeli: "Ahmet Türk göreve iade edilmeli!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugün bize düşen görev, bu büyük mirası korumak!"

Seyyar kokoreç minibüsü alev alev yandı

Erkan Aydın’dan Bursaspor’a moral ziyareti

Çilek’ten yeni reklam filmi: “Her hayale yer var”

Bursa CHP’de Kılıçdaroğlu ekibi liste yapıyor!

İki belediye başkanı daha AK Parti'ye geçti

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

CHP’nin İstanbul İl Kongresi iptal talebi reddedildi!

Bursa’nın kurtuluş gururu

Can Holding operasyonu sonrası TMSF'den ilk açıklama!

Bursa'da işçi servisi ile minibüs çarpıştı: 4 yaralı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne Kadir Gökçe atandı

Can Holding’e operasyon! Habertürk ve Showtv’ye el konuldu!

Uludağ Elektrik’ten dijital adımlar

Yükleniyor