KUDÜS´TE PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

İSRAİL GÜVENLİK GÜÇLERİNİN MÜDAHALESİ İLE ÇIKAN OLAYLARDA ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

KUDÜS´TE PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR
/kanal16haber.com/2017-12/10/154937878b.mp4
GÜNDEM 10.12.2017 15:44:09 0

 

ABD´nin skandal kararı sonrası Kudüs başta olmak üzere Ortadoğu´daki birçok kentte protestolar sürüyor.

Doğu Kudüs´teki Selahaddin Caddesinde toplanarak ellerinde Filistin bayraklarıyla slogan atan sivil halka, İsrail güçleri atlı polisler ve ses bombalarıyla müdahale etti. 

İSRAİL GÜVENLİK GÜÇLERİNİN MÜDAHALESİ İLE YARALANANLARIN SAYISI ARTIYOR

Olaylarda çok sayıda kişi yaralanırken, göstericilerin ellerindeki Filistin bayraklarını toplayan İsrail polisi ile Filistinliler arasında şehrin sokaklarında kovalamaca devam etti.

Kudüs´te durum böyleyken Gazze ve Batı Şeria´da da durum çok farklı değildi. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi´nin Gazze Şeridi´nde düzenlediği gösteriye yüzlerce Filistinli katıldı.

Ellerde Filistin bayrakları dillerde sloganlarla Abd´nin skandal kararı protesto edildi.

Gazze´deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada İsrail askerlerinin Gazze´nin güneyindeki Han Yunus kenti sınırında gösteri yapanlara müdahale ettiğini belirtti.

Protesto sırasında müdahalede bulunan İsrail askerleri vatandaşlara gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, eylemciler taş ile karşılık verdi.

Olayda gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlatan Filistinlilerin sayısının giderek arttığı dagelen bilgiler arasında?