KOCAYAYLA TURİZME AÇILIYOR

Osmanlı´nın savaşa hazırlandığı bin 200 metre rakımlı Kocayayla,turizme açılacak

GÜNDEM 24.05.2018 17:20:11 0
/kanal16haber.com/2018-5/24/172530163b.mp4

KOCAYAYLA TURİZME AÇILIYOR

ULUDAĞ´IN GÜNEY ETEKLERİNDE YER ALAN, OSMANLI´NIN SAVAŞA HAZIRLANDIĞI KOCAYAYLA, KIRGIZİSTAN´DAN GETİRİLEN 16 OTAĞ VE YAPIMI DEVAM EDEN BUNGALOVLARLA BİRKAÇ AY İÇİNDE TURİZME AÇILACAK? YAKLAŞIK 500 DÖNÜMLÜK ÇAYIRLARA SAHİP KOCAYAYLA´NIN 12 AY TURİZME HİZMET ETMESİ İÇİN YAKLAŞIK 10 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI.

Bursa´nın dağ ilçelerinden Keles´in sınırları içinde bulunan, Osmanlı´nın savaşa hazırlandığı bin 200 metre rakımlı Kocayayla, Kırgızistan´dan getirilen 16 otağın yanı sıra yapımı devam eden bungalovlarla kısa süre sonra turizme açılacak.

Bursa kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta ve Uludağ´ın güney eteklerinde bulunan yaklaşık 500 dönümlük çayırlara sahip Kocayayla, özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan binlerce kişiyi ağırlıyor.

Etrafı karaçam ağaçlarıyla örtülü, bol oksijenli temiz havaya sahip yaylanın 12 ay turizme açılmasını hedefleyen Keles Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgeye yaklaşık 10 milyon liralık yatırım yaptı.

Kocayayla, Kırgızistan´dan getirilen 16 orijinal "Boz-Üy" adı verilen otağın yanı sıra 25 bungalov ev ile Türkiye´nin en önemli yayla turizm merkezlerinden biri haline gelecek.

KOCAYAYLA´NIN TARİHİ ÖNEMİ

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi´nin en güzel yaylalarından Kocayayla´nın tarihi öneme sahip olduğunu hatırlattı.

Teke, Osmanlı´da yaz aylarında ordunun savaş öncesi hazırlığını burada yaptığını belirterek "Burası yaz aylarında, özellikle hafta sonları çok rağbet görüyor. Doğayla uyumlu yaptığımız yatırımlarla insanları bu yaylada 12 ay buluşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Bölgeye ciddi turist getirmeyi hedeflediklerini anlatan Teke, şöyle devam etti:

"Burada tarihteki Türk devletlerini simgeleyen 16 otağ oluşturduk. Her biri 80 metrekare civarında. İçinde tuvaleti ve banyosu bulunuyor. Bunlar için çok emek harcandı. Kırgızistan´dan getirilen ´Boz-Üy´ diye adlandırılan orijinal çadırlar. Burada, çadır hayatını, imparatorluğa giden yolda önemli bir geçiş noktası olan çadırlarla yaşadığımız hayatı canlandıracağız. Yaptığımız girişimler şimdiden tur operatörlerince çok talep görmeye başladı. Burasını inşallah birkaç ay içinde hizmete açacağız"

"KÜÇÜK İLÇELERİN KALKINMASI İÇİN ROL MODEL OLACAĞINA İNANIYORUZ"

Teke, yaylaya aslı Moğolistan´da bulunan Orhun Yazıtları´nın benzerlerini yaptırdıklarına işaret ederek "Yaylamızın doğallığı bozulmadan yaptığımız yatırımlarla Kocayayla bir marka haline gelecek. Burada insanlar doğa ile iç içe huzurla vakit geçirebilecek" ifadelerini kullandı.

Bölgenin Karadeniz yaylalarına benzediğini dile getiren Teke, şunları söyledi:

"Büyükşehirlerden bunalan insanlar huzur arıyor. Kocayayla bu manada yurt içi ve yurt dışından binlerce kişiyi ağırlayacak. Ayrıca bölge esnafını da Göynük, Mudurnu, Abant gibi yerlere götürdük. Oradaki durumu gözlemlediler. Bu bölgenin ekonomisine değer katmak için çalışmaları sürdürüyoruz. Yaptığımız girişimlerin küçük ilçelerin kalkınması için rol model olacağına inanıyoruz"

Teke, temmuz ayında Kocayayla´da düzenlenecek "3.Türk Dünyası Ata Sporları Oyunları"na, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan başta olmak üzere ata sporlarına gönül veren herkesi davet ettiğini kaydetti.

 

Çanakkale'de büyük orman yangını devam ediyor!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy "Bursa'da deprem olacak mı?" sorusunun cevabı geldi

Osmangazi’den Sındırgı’ya deprem sonrası hızlı destek

Devlet Bahçeli: BM derhal harekete geçmeli

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan son dakika bilgisi!

Şener Üşümezsoy yine nokta atışı yaptı

Bursa’ya yeni 16 okul geliyor!

Yol ortasında duran 3 tekerlekli motosikletinde ölü bulundu

Hac ön kayıt ve yenileme başvuruları bugün başlıyor

Yıldırım’da patili canlara mobil hizmet!

SON DAKİKA! İ Marmara ve Ege Bölgesi'nde hissedilen deprem!

Ayça Azak Kreş ve Gündüz Bakım Evi, çocukların geleceğine ışık tutuyor

Süs havuzuna düşen alkollü kişiyi polis kurtardı!

İnegöl’de durdurulan otomobilde 27 sikke ele geçirildi

Bursa’da gençler rafting heyecanı yaşadı

İnegöl’de Girişimci Kadınlara Fırsatlar Sunan Etkinlik

YENİŞEHİR'DE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SAHADA

İnegöl’de Korkunç Kaza: 2 Kişi ölümden döndü!

6 yaşındaki Dorukhan, her gün takipçisi kadar sokak hayvanı besliyor

Hanım Ağa Çetesi'nin firari elebaşı, sokakta yürürken yakalandı

Mudanya’nın vitrini Büyükşehir’le yenileniyor

İnegöl’de Feci Kaza: 2’si Çocuk 6 Yaralı

Gençlerin yeni buluşma noktası: Genç Kafe

Dişi kızılgeyikler fotokapanla görüntülendi

Bursa’nın gastronomi şöleni başlıyor!

Elyaf Tekstil’de demokrasi kumaşı delik deşik

Yıldırım’da tarih ayağa kalkıyor

Atıl Vaziyetteki Boş Alan Otoparka Dönüşüyor

İnegöl’de Otomobil Alev Alev Yandı

CHP Bursa İl Kadın Kolları'ndan kadın cinayetlerine tepki

Yükleniyor