Kırmızı et fiyatlarında düşüş: Son 15 günde yüzde 10'luk gerileme

Sene başından bu yana yüzde 110’un üzerinde zamlanan kırmızı et fiyatları, son haftalarda yüzde 8-10 oranında düştü.

EKONOMİ 22.05.2024 13:16:00 0
Kırmızı et fiyatlarında düşüş: Son 15 günde yüzde 10

Sene başından bu yana yüzde 110’u aşkın zamlanan kırmızı et fiyatları, aylar sonra ilk kez düşüş gösterdi. Ocak ayından bu yana en az iki kez zamlanan kırmızı et fiyatları, son haftalarda yüzde 8-10 civarında geriledi. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Dr. Ahmet Yücesan, fiyat artışlarını önlemek amacıyla ithalata başlayan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) müdahalesinin piyasadaki arzı artırdığı ve bu sayede fiyatlarda gerileme sağlandığını belirtti.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, fiyatların yüzde 100’ün üzerinde artmasıyla talebin yüzde 30-35 oranında gerilediğini ve bunun da fiyatlarda düşüşe neden olduğunu açıkladı. ETBİR Başkanı Yücesan, toptan karkas et fiyatlarının son 20 günde 380-390 liradan 340 liraya düştüğünü belirtti. ESK’nın müdahalesi ve tüketimdeki daralma sonrası, kıymanın kilosu 550-600 liraya, kuşbaşının kilosu ise 580-630 lira aralığına geriledi.

Uzmanlara göre, fiyatların uzun dönemde dengelenebilmesi için yurt içinde üretimin artması ve üreticilerin desteklenmesi gerekiyor. Dr. Ahmet Yücesan, yaz aylarıyla birlikte turizm sezonunun canlanmasıyla talebin yeniden artacağını ve bunun da fiyatların tekrar yukarı yönlü ivmelenmesine neden olacağını ifade etti. İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere, ESK’nın temin ettiği ithal etleri satan yerel marketlerdeki fiyat sabitleme kararının tüketici talebini artırdığını belirtti.

Mollaarap, Bursa’nın yeni kültür ve yaşam merkezi oluyor

TİMBİR, dijital habercilikte telifin stratejik önemini vurguladı

Osmangazi’de renkli günler başladı

İznik’te Papa Yoğunluğu: doluluk yüzde 100

Bursa sanayisi için tehlike çanları!

Nilüfer’de zincir restoranlara sıkı denetim

'Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

İnegöl'den hafta sonu vezne hizmeti

Bursa’da "Elde Üret Evden Sat" projesi başladı

Makine sektörünün küresel buluşması için geri sayım başladı

Ortaokul öğrencilerini taşıyan otobüs, alev topuna döndü

Nilüfer’de prefabrik yapıda yangın

Osmangazi’den hafta sonu vezne hizmeti

İznik, Papa’yı ağırlamaya hazır

Gemlik'te su kesintisi

Engelsiz Bursa için büyük adımlar

Nilüfer’de Kardelen Parkı ve Koşu Yolu açıldı

Brent fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim sinyali verdi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu : 16 Gözaltı, 50 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu

BTSO Başkanı İbrahim Burkay: “AB piyasasındaki toparlanma Bursa için kritik önemde”

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Yükleniyor