Kırmızı et fiyatlarında düşüş: Son 15 günde yüzde 10'luk gerileme

Sene başından bu yana yüzde 110’un üzerinde zamlanan kırmızı et fiyatları, son haftalarda yüzde 8-10 oranında düştü.

EKONOMİ 22.05.2024 13:16:00 0
Kırmızı et fiyatlarında düşüş: Son 15 günde yüzde 10

Sene başından bu yana yüzde 110’u aşkın zamlanan kırmızı et fiyatları, aylar sonra ilk kez düşüş gösterdi. Ocak ayından bu yana en az iki kez zamlanan kırmızı et fiyatları, son haftalarda yüzde 8-10 civarında geriledi. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Dr. Ahmet Yücesan, fiyat artışlarını önlemek amacıyla ithalata başlayan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) müdahalesinin piyasadaki arzı artırdığı ve bu sayede fiyatlarda gerileme sağlandığını belirtti.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, fiyatların yüzde 100’ün üzerinde artmasıyla talebin yüzde 30-35 oranında gerilediğini ve bunun da fiyatlarda düşüşe neden olduğunu açıkladı. ETBİR Başkanı Yücesan, toptan karkas et fiyatlarının son 20 günde 380-390 liradan 340 liraya düştüğünü belirtti. ESK’nın müdahalesi ve tüketimdeki daralma sonrası, kıymanın kilosu 550-600 liraya, kuşbaşının kilosu ise 580-630 lira aralığına geriledi.

Uzmanlara göre, fiyatların uzun dönemde dengelenebilmesi için yurt içinde üretimin artması ve üreticilerin desteklenmesi gerekiyor. Dr. Ahmet Yücesan, yaz aylarıyla birlikte turizm sezonunun canlanmasıyla talebin yeniden artacağını ve bunun da fiyatların tekrar yukarı yönlü ivmelenmesine neden olacağını ifade etti. İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere, ESK’nın temin ettiği ithal etleri satan yerel marketlerdeki fiyat sabitleme kararının tüketici talebini artırdığını belirtti.

İnegöl’de üniversite ve meslek tanıtım günleri başlıyor

Özgür Özel’den Uşak operasyonuna tepki

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

İnegöl’de ahşap imalathanesinde iş kazası

Elif Nur Kaplan şampiyon olarak milli takıma seçildi!

Saç ekiminde maksimum verim nasıl alınır?

Bakan Uraloğlu: Akıllı ulaşımda yeni bir dönemi başlatıyoruz

Bursa’da fetih coşkusu: 700 yıllık miras anıldı

Bursa'da Muhsin Yazıcıoğlu için Ulucami'de mevlid okutuldu

Kestel’de spora erişim kolaylaşıyor

Bursa’da tehlikeli motosiklet şovu kameraya yansıdı

Başkan Uğurdağ: Sünger fiyatlarındaki artış öngörülemez boyutta

Şadi Özdemir metroda Nilüferlilerin nabzını tuttu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem meşruiyet krizi yaşıyor

Bursa'da devrilen baca park halindeki aracı ezdi

Bursa'da dev ekranlarda Milli zafer coşkusu

Gemlik’te el freni ihmali zincirleme facianın eşiğinden döndü

Uşak ve Marmaris Belediyesi'ne operasyon: 24 gözaltı

PFDK'dan Süper Lig kulüplerine ceza yağdı

Dünya kupası yolunda önemli zafer!

Bursa’da yanan ormanlar 8 ayda yeniden hayat buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu Türkiye'ye diz çöktüremeyecek

Marmarabirlik üreticiye son ödemeyi 17 Nisan'da yapacak

A Milli Takım’da Romanya maçı kadrosu belli oldu: 6 eksik

Milli maç heyecanı Bursa'da dev ekranlarda yaşanacak!

Donald Trump'tan NATO'ya tepki: Bizi yalnız bıraktılar

İnegöl'ün Nöbetçi Kitaphane'lerine tam not

Yıldırım Belediyesi’nden çocuklara bilim ve sanat fırsatı

Bayramın ikinci gününde kaybolan yaşlı adamdan acı haber!

Bakan Uraloğlu'ndan saldırıya uğrayan gemiye ilişkin açıklama

Yükleniyor

loading