Kırmızı bültenle aranan 3 şüpheliden 2'si Türkiye'ye getirildi

Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan A.H., T.H.C. ve F.M. isimli şahıslar yurtdışında yakalandı. A.H. ve T.H.C. isimli şahısların ülkeye iadeleri sağlandı, F.M. isimli şahsın ise iade süreci devam ediyor.

GÜNDEM 21.04.2025 09:57:00 0
Kırmızı bültenle aranan 3 şüpheliden 2

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kırmızı bültenle aranan 3 zanlının yurt dışında yakalandığını ve bunlardan 2’sinin Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonların uluslararası iş birliğiyle yürütüldüğünü vurgulayarak, “Kırmızı bültenle aradığımız suçluları yurtdışında ortak operasyonlarla yakalayıp tek tek ülkemize getirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre:

A.H., "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından aranıyordu. “Orkinos-Bulut” operasyonunun hedef isimlerinden olan A.H., Dubai’de yakalandı ve Türkiye’ye iade edildi.

T.H.C., "tasarlayarak öldürme", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından aranıyordu. İran’da yakalanan T.H.C. de ülkemize teslim edildi.

F.M. ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma, sağlama" ve "uyuşturucu madde ithal etme" suçlarından aranıyordu. Kolombiya’da yakalanan F.M.’nin iade süreci devam ediyor.

Bakan Yerlikaya, başarılı operasyonlar nedeniyle Adalet Bakanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göç İdaresi Başkanlıkları ile görev alan kahraman polislere teşekkür etti.

Açıklamasında kararlılık mesajı veren Yerlikaya, “Uluslararası güçlü iş birliğimizle, hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin ve suç odaklarının her zaman ensesindedir” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Cumhur İttifakı zirvesi bugün Ankara’da yapılacak

Bursa trafiği için yeni kavşak ve bulvarlar yolda

Bursa’da molotoflu saldırı: 8 şüpheli yakalandı

Oyak Renault’tan çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Bursa oto devi duyurdu: Ucuz model yolda

Altın ve gümüşte tarihi zirve: Gram altın 7 bin tl'ye dayandı

Yıldırım’da dar gelirliye su faturası desteği

Donald Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık

Şam–SDG hattında ateşkes kararı

Bursa'da ulaşıma %15 zam

Büyükşehir Meclisi’nden ikinci oturum

Bursa'da TIR devrildi: 1 yaralı

Hakan Fidan: Suriye'de 18 Ocak mutabakatını destekliyoruz

Alaçam kar Festivali’ndeki aksaklıklarla ilgili Başkan Ferhat Erol’dan açıklamalarda bulundu

Tarım deposu ilçe gıda sanayi ile şahlanacak

AK Parti'li Ömer Çelik: Kanlı Yanvar şehitlerini rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bursa’da yılın ilk fuarı Junioshow kapılarını açtı

Burulaş'ta hem eğitim hem eğlence

FETÖ üyesi eski hakime 9 yıl hapis cezası verildi

2 Çocuk babasından acı haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski NBA oyuncusu ile bir araya geldi

Yıldırım’da Molla Yegan’de yeni dönem

Bursa'da Sena ile Şilan'ın öldüğü kazada sürücü 1.44 promil alkollü çıktı

Yenişehir'de fırınlara sıkı denetim: YESAŞ’a ceza

Yükleniyor