Tarih: 27.02.2024 17:16

Kira zammı sınırı uzatılacak mı? Bakan Tunç'tan açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Fahiş kira artışları nedeniyle getirilen "yüzde 25 zam" sınırının süresi 1 Temmuz'da sona eriyor. Söz konusu düzenlemenin süresinin uzatılıp uzatılmayacağı ise merak konusu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı programda kira zammı sınırına ilişkin açıklamada bulundu. Tunç, düzenlemenin süresinin uzatılıp uzatılmayacağının TBMM'nin takdirinde olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Kira artışında yüzde 25 sınırı Meclis'in takdirinde"

Tunç, Maliye Bakanlığı'nın enflasyon oranını düşürmek için çalışmalar yürüttüğünü ve bir hedefin olduğunu hatırlattı. Hedefin tutturulması durumunda bu tür sınırlamalara gerek kalmayabileceğini belirten Tunç, önceliklerinin enflasyon hedefini tutturmak olduğunu vurguladı.

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk zorunlu

Bakan Tunç, Kovid-19 salgını, depremler ve diğer etkenler nedeniyle ekonominin olumsuz etkilendiğini ve kiracıların korunması için bazı tedbirlerin alınması ihtiyacının doğduğunu ifade etti. Bu kapsamda kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğun zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Tunç, bugüne kadar arabuluculara 132 bin 60 başvuru yapıldığını ve anlaşma sayısının ise 71 bin 112 olduğunu aktardı.

Tunç, kira zammı sınırının uzatılıp uzatılmayacağının o günkü şartlara göre belirleneceğini söyledi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —