Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem resmen başladı!

Geçtiğimiz aylarda açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çipli kimlik kartlarına ehliyet bilgilerinin de yüklendiğini de ifade etmişti.

Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem resmen başladı!
GÜNDEM 3.01.2021 17:37:00 0

Hayat Kimliğinle kolay uygulaması Eylül ayında vatandaşlara tanıtılmıştı. Yapılan tanıtımla birlikte dev uygulamaya 800 binden fazla kişi başvuruda bulundu. Bu uygulama sayesinde yeni nesil kimlik kartlarının özelliği ile birlikte ehliyet bilgileri de tek çatı altında birleşmiş oldu.

MÜHENDİSLER TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarındaki işletim sisteminden kimlik kartı başvurusunun alınması ile birlikte kartlardaki tüm süreç, İçişleri Bakanlığı'nda görevli olan mühendisler tarafından gerçekleştirildi. Vatandaşların bu yeni uygulamaya en yoğun talebi ise İstanbul'dan olduğu gelen bilgiler arasında.

TÜM İLLERDE İLGİ YOĞUN

İstanbul'da yeni tip kimlik kartı uygulamasına İstanbul'da sadece 117 bin 898 kişi başvuru yaparken, İstanbul ile birlikte Ankara, Antalya ve İzmir'de de talepler her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle yeni tip kimlik kartlarına 18 - 25 yaş aralığındaki gençlerin ilgisi yoğun oldu.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ehliyet ve kimlik kartlarını tek çatı altında birleştirmek isteyenler başvurularını NVİ internet sayfası, çağrı merkezi ve nüfus müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilebilecekleri ifade edildi