KEY ÖDEMELERİ 23 AĞUSTOS`TA

TOPLAM 1.3 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİREN 280 MİLYON LİRALIK KEY ÖDEMESİ 23 AĞUSTOS`TA BAŞLAYACAK

GÜNDEM 21.08.2010 15:39:49 0
KEY ÖDEMELERİ 23 AĞUSTOS`TA

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında, 1,3 milyon kişiye ödeme yapılmasına ilişkin listenin, Resmi Gazete`nin 22 Ağustos 2010 tarihindeki  mükerrer sayısında yayımlanması öngörülüyor.

 

Listenin yayımlanmasından sonra, ödemelerin 23 Ağustos 2010 tarihinde  başlaması planlanıyor. Ziraat Bankası`nın açıklayacağı ödeme takvimi kapsamında, yaklaşık 1,3 milyon kişiye, yaklaşık 280 milyon lira KEY parası ödenecek.

 

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, yaptığı açıklamada, kurumların Mart ayından sonra gönderdiği bilgiler üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 1 milyon 309 bin 284 hak sahibini kapsayan bir liste hazırlandığını ve bunun Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına 2010 Temmuz ayı sonunda gönderildiğini bildirmişti. Liste kapsamındaki kişilere 280 milyon lira KEY parası ödenmesinin öngörüldüğünü kaydeden Sayın, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi`nin, T.C. kimlik numarası çakışan 203 bin 445 kişilik bir liste üzerinde çalıştığını ve ödeme yapılacak kişi sayısının artabileceğini belirtmişti.

 

Edinilen bilgiye göre, Emlak Konut GYO, yaptığı çalışmalar sonucunda, 1 milyon 496 bin 796 kayıt içeren KEY ödeme listesini kesinleştirdi. Listenin 22 Ağustos Pazar günü Resmi Gazete`nin mükerrer sayısında yayımlanması için gün alındı. Ödeme listesi, Resmi Gazete`de yayımlanması ile birlikte, 22 Ağustos günü gece yarısından sonra Emlak Konut GYO`nun internet sitesinde de ilan edilecek. 23 Ağustos günü Emlak Konut GYO`nun internet sitesine TC vatandaşlık numarası ile girenler, alacakları KEY tutarını görebilecek. Ziraat Bankası da şubelerde sıkışıklık yaşanmaması için T.C. vatandaşlık numaralarının son iki hanesine göre ödeme takvimi açıklayacak.

 

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, yeni listede 1 milyon 496 bin 796 kayıt bulunuyor. Bir kişinin değişik kurumlarda çalışmış olması halinde, bütün işyerlerine ilişkin kayıtların listede yer aldığı, ancak toplamda tek bir ödeme rakamı göründüğü belirtilerek, bu nedenle ödeme yapılacak kişi sayısının 1,3 milyon civarında olacağı kaydedildi.

Liste kapsamında toplam 279 milyon 470,4 bin lira ödeme yapılması öngörülüyor.

Bursaspor'da ayrılık rüzgarı devam ediyor

İsrail Suriye'de 160 noktaya saldırdı, o anlar canlı yayına yansıdı

Yıldırım’da dönüşüm hız kesmiyor

Bursa'da konkordato rüzgarı: 3 şirkete daha konkordato kararı

İYİ Partili Turhan Çömez’in Bursa iddiasına yalanlama

İmamoğlu'na bir ceza daha: 1 yıl 8 ay hapis cezası!

Yenişehir'den Libya'ya ticaret köprüsü oluşuyor

Tekirdağ'da orman yangını: Alevler Çanakkale sınırına geçti!

Yenişehir 15 Temmuz'da yine meydanlardaydı!

15 Temmuz’un Bursa’daki kahramanları nerede?

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye sürpriz telefon

Hazine’den faiz haberlerine yalanlama!

Bursa’da '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anıldı

Bursa’dan Domaniç’e tarımsal destek

Oksijen Kent’te mağduriyet iddiası: "Mahkeme kararı uygulanmadı mı?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu

Bursa’da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

“İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür” sözleri hafızalarda: Hain darbenin üzerinden 9 yıl geçti

Gürhan Akdoğan: “Lozan vazgeçilmezimizdir, üniter yapımız tartışılamaz”

Darbenin seyrini değiştiren kahraman: Ömer Halisdemir’in şehadet noktası özel zeminle korunuyor

Bursa’daki 15 Temmuz programlarının ilk durağı şehitlikler oldu

CHP Lideri Özgür Özel 15 Temmuz gecesini anlattı

Ezilen araç, direnen milletin simgesi oldu!

Demokrasi zaferi 9. Yılında anıldı, başkanlar birlik mesajı verdi!

Darbe girişimi Bursa’da nasıl bozguna uğradı?

15 Temmuz’a özel video: 'Kuşlar Filleri Yener'

TRT Yönetim Kurulu'nda devir teslim!

Sıcak havalarda kıyafet seçimi nasıl olmalı?

Bozbey gündemi değerlendirdi

LGS’de tam isabet: Bursa’dan 14 Türkiye birincisi!

Yükleniyor