Kestel’den Sırbistan’a tarım diplomasisi

Kestel Belediyesi ile Sırbistan’ın Arilje Belediyesi arasında iş birliği ve kardeş şehir ön protokolü imzalandı.

BURSA HABER 14.07.2025 13:25:00 0
Kestel’den Sırbistan’a tarım diplomasisi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, 9-12 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sırbistan Tarım ve Gıda Heyeti Ziyareti kapsamında Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Murat Bayizit başkanlığındaki heyet ile birlikte Belgrad, Arilje ve Požega şehirlerinde çeşitli temaslarda bulundu.

 

 

Ziyaretin odak noktası, son yıllarda Bursa’nın doğu ilçelerinde üretimi hızla artan ahududu ve diğer üzümsü meyveler oldu. Heyet, bu alanda dünya çapında örnek gösterilen Sırbistan’daki tarımsal üretim ve işleme tesislerini yerinde inceledi.

 

Arilje ve Požega’da yapılan ziyaretlerde;

-Ahududu ve çilek üretimi yapan, bu ürünleri modern tekniklerle işleyen işletmeler,

-Soğuk zincir ve ihracat odaklı paketleme sistemleri,

-Gelişmiş fidancılık merkezleri,

-Araştırma enstitüleri detaylı olarak incelendi. Yerel yöneticilerle görüşülerek ortak projeler geliştirme konusunda fikir alışverişi yapıldı.

 

 

Kardeş Belediye Protokolü İmzalandı

Ziyaretin önemli çıktılarından biri olarak, Kestel Belediyesi ile Sırbistan’ın Arilje Belediyesi arasında iş birliği ve kardeş şehir ön protokolü imzalanarak, tarım temelli uluslararası yerel diplomasi adına önemli bir adım atıldı.

 

 

Başkan Ferhat Erol: “Kestel’in Tarım Gücünü Uluslararası Arenaya Taşıyoruz”

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, şu ifadeleri kullandı:

“Kestel olarak ahududu üretiminde Türkiye’nin önde gelen bölgelerinden biriyiz. Ancak bu üretimi sadece miktar bazlı değil, kalite ve katma değer açısından da ileriye taşımamız gerekiyor. Sırbistan, üzümsü meyveler konusunda Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden biri. Biz de burada, küçük aile işletmelerinden ihracat odaklı tesislere kadar geniş bir yelpazeyi yerinde inceledik. Arilje Belediyesi ile imzaladığımız protokol, Kestel’in tarımda uluslararası vizyonunu büyütecek. Çiftçimiz için, üreticimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı ziyaret sürecinde bizlerle birlikte olarak gücümüze güç katan, her daim iş birliği ve dayanışma içinde olduğumuz Gürsu Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Işık’a ve değerli katkılarıyla bizlere öncülük eden BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Murat Bayizit’e teşekkür ediyorum.”

TRT Yönetim Kurulu'nda devir teslim!

Sıcak havalarda kıyafet seçimi nasıl olmalı?

Bozbey gündemi değerlendirdi

LGS’de tam isabet: Bursa’dan 14 Türkiye birincisi!

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Arif Bayrak: "Mudanya’nın kalbine beton dikmeyin"

Ahmet Özer tahliye edildi!

Bakan Uraloğlu: "15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Treni, millet iradesini taşıyacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 15 Temmuz'da 2 oğlu şehit olan anneye ziyaret

Başkan Gürkan: ”Terörsüz Türkiye ile Türkiye Yüzyılı kapıları ardına kadar açıldı“

Soykırımın 30.yılında Bursa tek yürek oldu

Kestel’den Sırbistan’a tarım diplomasisi

TRT’de yeni dönem: Başkanlık görevi Prof. Yılmaz’da!

Tarihi açıklama sonrası duygusal anlar

AK Parti'nin yeni şarkısı tanıtıldı

Eski tip ehliyetler için son tarih: 31 Temmuz

Şehit ve gazileri unutmadan süreci selamlıyorum

Mavi bayrak gönderde!

Bursaspor’un tek derdi para mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu süreci beraber yürümeye karar verdik."

Başkan Ercan Özel: Geleceğin Yenişehir’ini birlikte planlayacağız

Erdoğan’dan Bahçeli’ye destek: “Milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değil”

Bahçeli’den Demirtaş’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama!

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

Yükleniyor