KDK'dan blok derslere hayır: Öğrenci merkezli eğitime geçiş tavsiyesi

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Diyarbakır'daki bir lisede sürekli hale getirilen blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığına ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararı verdi.

EĞİTİM 11.04.2024 12:13:00 0
KDK

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Diyarbakır'da bir lisede sürekli hale getirilen blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde önemli bir karar aldı. Bir velinin başvurusu üzerine harekete geçen KDK, öğrenci odaklı eğitim anlayışının güçlendirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığına ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararı verdi.

Diyarbakır'da bulunan bir lisede öğrenim gören öğrencinin velisi, blok ders uygulamasının öğrencileri olumsuz etkilediğini belirterek, bu uygulamaya son verilmesi adına girişimlerde bulundu. Ancak talebi karşılanmayan veli, KDK'ye başvurarak blok ders uygulamasının öğrenci odaklı olmadığını ve sonlandırılması gerektiğini savundu.

KDK'nin incelemesi sonucunda alınan kararda, blok derslerin ortaöğretim kurumlarında öğrenci merkezli aktif öğrenme anlayışının zorlaştırdığı ifade edildi. Ayrıca, blok ders uygulamasının sürekli hale getirilmesinin, öğrencilerin dinlenme süresini azalttığı ve ders verimliliğini düşürdüğü belirtildi.

Eğitim ve öğretimin öğrenci odaklı bakış açısıyla sürdürülmesi gerektiği vurgulanan kararda, blok ders uygulamasının talepler dışında sürekli hale getirilmesinin hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliğine blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde tavsiye kararı verildi.

BTSO, 56 ülkeden katılımcıyı aynı çatı altında buluşturdu

Gazze'de can kaybı 53 bin 573'e yükseldi

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ hastaneye kaldırıldı

HOMETEX 2025 ev tekstilinde dünyayı buluşturdu

Bozbey'den grev açıklaması

Bursa'da çocukların kavgasına aileleri de dahil oldu: 2 Yaralı

YDS-İngilizce başvuruları başladı

Konut Fiyat Endeksi nisanda yüzde 1,5 arttı

Borsa haftaya yatay başladı

Brent petrolün varili 64,96 dolardan işlem görüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yolsuzluk soruşturmasında üçüncü dalga

Bozbey’den grev açıklaması

Büyükataman: Çağın hastalıklarına karşı yegane çare Ülkü Ocakları'dır

Yıldırım'da spor coşkusu zirveye ulaştı

Gazze'de ölü sayısı 53 bin 475'e yükseldi

Ukrayna-Rusya Savaşı çıkmaza girdi, ABD tavır değiştirdi

Numan Kurtulmuş: Birliği, beraberliği, kardeşliği tesis edeceğiz

Başkanlar Bursa'nın gündemini Yenişehir'de belirledi

Osmangazi’de 19 Mayıs coşkusu konserlerle doruğa çıktı

19 Mayıs Bursa'da coşkuyla kutlandı

'Yamanlı Hayrı'nda 60 kazan keşkek dağıtıldı

Ekip otosu kaza yaptı: 2'si polis, 5 yaralı

Uludağ kayak sezonunda açılmayabilir; 16 otelin ruhsatları iptal edildi!

İnegöl'de Fenerbahçeliler Derneği’ne meşale atıldı

Şampiyon Galatasaray 5.Yıldızın sahibi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 75 milyar metreküp doğalgaz bulduk

Yeşiltaş: Tüm algı operasyonlarına karşı Belediye Başkanımızın yanındayız

Çeşni

Nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler köye dönüşecek

Yeşiltaş'tan AK Parti'nin iddialarına yanıt ve gündem değerlendirmesi

Yükleniyor