Tarih: 20.03.2018 20:59

KAYAK TUTKUNLARINA MÜJDE! ULUDAĞ´A 3 YENİ KAYAK PİSTİ DAHA YAPILACAK

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´nin önemli kayak merkezlerinden olan ve her yıl yüzbinlerce kişiyi ağırlayan Uludağ´a üç yeni kayak pisti kazandırılacak.


Bursa merkezden karayoluyla yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan, yılın ortalama 4 ayı kayak yapılabilen "oteller bölgesi"ndeki pist sayısı 20´den 23´e çıkarılacak.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ´ın sadece bir kayak merkezi olmadığını belirterek, bölgenin her mevsim ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

Küçük, Uludağ´ın hafta sonları yaklaşık 50 bin kişiyi ağırladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Uludağ´a geçen yıl karayoluyla 1 milyon 638 bin kişi geldi. Bunun dışında teleferikle Uludağ´a çıkanlar da var. Böyle olunca müthiş bir ziyaretçi sayısına ulaşıyoruz. Türkiye´de hiçbir dağın bu kadar ilgi gördüğünü zannetmiyorum. Bu yoğunluktan dolayı oradaki kayak pistlerinin sayısını artırmak için çalışma başlattık. Uludağ´a üç yeni pist kazandıracağız. Havaların ısınması ve bölgedeki karın erimesiyle çalışmalara başlayacağız. Gelecek kayak sezonuna bu pistleri yetiştireceğiz."



"Kayak süresini uzatmak için suni kar çalışmamız var"

Uludağ´ın her geçen yıl standardını yükselttiklerini ifade eden Küçük, "Kayak süresini uzatmak için suni kar çalışmamız var. Kayakçıların burada daha güzel şartlarda daha fazla vakit geçirmesini istiyoruz." dedi.

Küçük, Türkiye´nin kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ´ın her yıl yeni kazanımlarıyla hizmet sunduğunu belirterek, "Uludağ´daki otopark sorununu hallettik, yolları genişlettik. HGS sistemini devreye soktuk. Güvenlikle ilgili çok geniş kapsamlı çalışmalar yaptık, izleme sistemleri kurduk. Yani Uludağ her geçen yıl gelişiyor." diye konuştu.


/kanal16haber.com/2018-3/20/210916250b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —