KARACABEY LONGOZU ´NATİONAL GEOGRAPHİC´TE

(FOTOĞRAFLI)

KARACABEY LONGOZU ´NATİONAL GEOGRAPHİC´TE
ÇEVRE 17.12.2015 12:31:27 0

 

Dünyaca ünlü National Geographic´in düzenlediği yarışmanın Türkiye ayağında dereceye giren fotoğraflar arasına bu yıl Karacabey Longozu da katıldı. 
National Geographic Türkiye´nin Kasım 2015 sayısında, doğa kategorisinde, Karacabeyli doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş´in Karacabey Longoz Ormanları´nda çektiği 13 fotoğraftan ikisi ön elemeyi geçerek, www.nationalgeographic.com.tr´de sergilenmeye hak kazandı. Ön elemeyi geçen, ancak dereceye giremeyen Tüydeş´in fotoğrafları, National Geographic 2016 ajandalarında yer alacak.
Alper Tüydeş, "National Geographic gibi dünyaca ünlü bir dergide Karacabey´in adının bir şekilde yer alması benim için mutluluk verici. İki fotoğrafımın da ön elemeyi geçerek National Geographic 2016 ajandalarında yer alması sevindirici verici. İkisi de Karacabey Longozu´ndan olan fotoğraflardan biri ´Kaşıkçı Kuşları´nın yer aldığı fotoğraf, diğeri ise longozun yüksek ağaçlarında tüneyen bir leylek fotoğrafı. Gönül isterdi ki ilk 3´e girebileyim. Her yıl katıldığım bu yarışmada seneye yine özellikle longozda çektiğim başka bir fotoğrafla katılacağım" dedi.
Karacabey Longozu, dünyada sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen, Türkiye´de ise 4 longoz ormanı arasında en az tanınanı. Ancak şöhreti küçük olan bu yer, Türkiye´nin en önemli longozu olma özelliğini taşıyor.