KAMUDA ?TL´ İLE ÖDEME DÖNEMİ

HAC VE UMRE´NİN ARDINDAN UYDU ÜCRETİ DE TL´YE ÇEVRİLİYOR

KAMUDA ?TL´ İLE ÖDEME DÖNEMİ
/kanal16haber.com/2016-12/8/145532507b.mp4
EKONOMİ 8.12.2016 14:31:52 0

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, "Dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım" çağrısı üzerine vatandaşlar döviz bürolarına akın etti.

Bu çağrı ülke genelinde karşılık bulurken, devlet kurumlarında da TL ile ödeme dönemine geçilmeye başlandı.

Anadolu Yayıncılar Derneği´nin düzenlediği 2. Anadolu Medya Ödülleri törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hac ve Umre ücretlerinin artık TL üzerinden ödeneceğini, yerel kanalların en çok muzdarip olduğu konuların başsında gelen Türksat uydu ücretleri konusunda da çalışma yapacaklarını açıkladı.

 

AK Parti Konya İl Teşkilatının bir otelde düzenlediği Medya ve Tanıtım Günleri etkinliğine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, müjdelerine burada da devam etti.

 

Konuşmanın sonunda medya mensuplarının sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, hac ve umre ücretlerinin TL üzerinden fiyatlandırılması kararından sonra TÜRKSAT uydu frekans ücretlerinin de TL üzerinden alınmasını kararlaştırdıklarını, bu kararı yakında açıklayacaklarını söyledi. Kurtulmuş´un açıklaması dolar kıskacındaki uydu yayıncısı kanallar arasında memnuniyet oluşturdu.