KADINLARA ‘YILDIRIM’ DESTEK

Yıldırım Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında fark yaratan projelere imza atıyor.

DİĞER 1.06.2021 16:05:00 0
KADINLARA ‘YILDIRIM’ DESTEK

Kadınların, sosyal ve ekonomik yaşamın içindeki rolünü güçlendirmek için mesleki eğitim ve istihdam kurslarını hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, yüzlerce kadının iş sahibi olmasına öncülük etti.

Yıldırım Belediyesi Musababa Kadın, Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde, İŞKUR destekli açılan Ev Mefruşatı Kursu öğrencilerinden Ümmühan Tarı, dikiş nakış hocasının da desteğiyle açtığı sosyal medya hesabından, el emeği ürünlerini satıyor. Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğüyle, devlet destekli vergi muafiyetinden de faydalanan Ümmühan Tarı, “Yıldırım Belediyesi’nin kadınlara sunmuş olduğu mesleki eğitim kurslarına katıldım. Kendimi geliştirdikten sonra instagram hesabı açıp yaptığım el emeği ürünleri satmaya başladım. Kursiyer olarak girdiğim kapından, kendi işimin patronu olarak çıktım. Yolun çok başında olduğumu biliyor, kendimi daima bir adım öteye taşımaya çalışıyorum. Bizleri iş hayatına kazandıran Başkanımız Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ederim” dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ: “KADINLARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yıldırımlı kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını arttırmak için kadın eğitim programlarının önemine vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak insana hizmet eden projeleri hayata geçiriyoruz. İş odaklı mesleki eğitim kurslarımız ile Yıldırımlı kadınları meslek sahibi yapıp, iş hayatına hazırlıyoruz. Mesleki eğitim kurslarımızı tamamlayan Yıldırımlı kadınların başarı hikâyelerine hepimiz şahidiz. Bizler bu süre zarfında onların yanında yer alarak hangi aşamaya geldiklerini yakından gözlemledik. Bundan sonra da kadınların yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

MHP’li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaşı sağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi

Bursa’da camiler Ramazan’a hazırlanıyor

Genç yaşta veda: Rabia Akyüz son yolculuğuna uğurlandı

Serveti 800 milyar doları aştı!

İnegöl’de okullar arası spor festivali başladı

Anten düzeltmek için çıktığı çatıdan düşen emekli polis memuru hayatını kaybetti

Çalışan anneler için 24 hafta izin geliyor

Vatandaşlık maaşı için yeni dönem: GETAD

Başkan Aydın: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

İnegöl’de servis şoförü ile sürücü birbirine girdi

Yıldırım’da karne şenliği coşkusu

Yenişehir’e Dev Endüstri Bölgesi Geliyor

Trump’tan CNN muhabirine ağır sözler

Bursa’da ders sırasında fenalaşan öğrenci yaşamını yitirdi

Mudanya’da kaçak tütün operasyonu

BUSADER Kitap Kulübü 7 yaşında: Satırlardan gönüllere bir yolculuk

Yapay zeka destekli üretim planlama: Fabrikanın görünmeyen yükünü hafifleten akıl

Fenerbahçe, N’Golo Kanté transferini resmen duyurdu

BUSKİ'den su kesintisi açıklaması.

Büyükşehir’den üreticiye mazot desteği

Bursa'da motosikletli genç ölümden böyle döndü!

Atatürk’ün izinde bir kent: Cumhuriyet Bursa’sı

Yıldırım’da su kesintisi

Fırıncı tarifelerinde yeni dönem başladı

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yükleniyor