?İSTEDİĞİMİZ, OLURSA İYİ OLUR DEDİĞİMİZ İLÇELER VAR?

İsmet Büyükataman, Cumhur İttifakına yönelik açıklamalarda bulundu.

?İSTEDİĞİMİZ, OLURSA İYİ OLUR DEDİĞİMİZ İLÇELER VAR?
/kanal16haber.com/2019-1/6/163427757b.mp4
SİYASET 6.01.2019 16:32:08 0

AK PARTİ-MHP ARASINDAKİ İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki ittifak görüşmeleri de sürüyor.

Partilerin Bursa´da hangi ilçede, hangi adayı destekleyecekleri henüz belli olmazken, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman görüşmelerin 15 Ocak´a kadar tamamlanacağını söyledi.

?İTTİFAKA 3 BELEDİYE EKSİK, 3 BELEDİYE FAZLA ANLAYIŞIYLA BAKMIYORUZ?

Cumhur İttifakının ruhunun muhafaza edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Büyükataman, ?biz öyle al-ver pazarlığı şeklinde yaklaşmıyoruz. Cumhur ittifakı hangi şartlara dayalı yapıldıysa, o şartların halen devam ettiği inancındayız. Bu itibarla MHP olarak 3 belediye eksik, 3 belediye fazla alalım anlayışıyla hiç bakmadık, yaklaşmadık? dedi.

?İTTİFAKIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMENİN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ?

24 Haziran´da vatandaş nezdinde karşılık bulan ittifakın, aynı ruhla mahalli idareler seçiminin de üstesinden gelmesini dilediklerini kaydeden Büyükataman, ?bunun temini konusunda bize düşen şu. Yine dün olduğu gibi samimiyetle ittifakın gereğini yerine getirmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

?İSTEDİĞİMİZ, OLURSA İYİ OLUR DEDİĞİMİZ İLÇELER VAR?

İttifak yapan partilerin beklentileri, tabandaki karşılıkları dikkate alınarak paylaşım söz konusu olursa, ortaya onu iyi becerebilen lehine tablo çıkacak diyen Büyükataman, "İstediğimiz, ´olursa iyi olur´ dediklerimiz var. Gönül çok şey istiyor da, bakalım netice ne olacak? Tevatür çok da, mesele net önümüze gelmedi? dedi.