İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yolsuzluk soruşturmasında üçüncü dalga

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında İBB Basın Yayın Daire Başkanı Taner Çetin'in de yer aldığı 18 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 20.05.2025 10:28:00 0
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlamalarla soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden itibaren bağlantılı olan Taner Çetin’in, Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı tutuklu şüpheli Murat Ongun’a bağlı olarak Medya AŞ ve Kültür A.Ş’de yürütülen ihalelerde usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Çetin’in kendisine yakın şirketler üzerinden ihaleler organize ettiği, ihaleleri alan şirketlerden rüşvet alarak maddi menfaat sağladığı ve bu şekilde mal varlıkları edindiği iddia edildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından soruşturma dosyasına sunulan bilgilere göre, Çetin’in söz konusu satın almalarla ilgili ödemeleri doğrudan Medya AŞ ve Kültür AŞ’den iş alan firmalara yaptırdığı, bu şirketlerin diğer personeline de para transferi gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Soruşturma kapsamında, Çetin’in karıştığı “adrese teslim” ihale ve rüşvet süreçlerine dahil olduğu belirlenen 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüpheliler arasında İBB personeli, şirket temsilcileri ve çalışanlar yer alıyor. Operasyon kapsamında şu ana kadar 18 şüpheli gözaltına alındı.

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Yükleniyor