İşsizlik oranı Ekimde yükseldi, yeni veriler açıklandı

Ekim ayında Türkiye'de işsizlik oranı 0,1 puan artarak yüzde 8,8'e yükselirken, genç işsizlik oranı ise yüzde 16,6'ya geriledi.

EKONOMİ 10.12.2024 11:11:00 0
İşsizlik oranı Ekimde yükseldi, yeni veriler açıklandı

Ekim ayında Türkiye'de işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 8,8 seviyesine yükseldi. Bu dönemde işsiz sayısı 61 bin kişi artarak 3 milyon 175 bin kişiye ulaştı. Genç işsizlik oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 16,6'ya geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 15 yaş ve üzeri kişilerde işsiz sayısı bir önceki aya göre 61 bin kişi artarak 3 milyon 175 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı, 0,1 puanlık artışla yüzde 8,8 olarak gerçekleşti. Erkeklerde işsizlik oranı yüzde 6,9, kadınlarda ise yüzde 12,3 olarak tahmin edildi.

İstihdam Oranı Yüzde 49,9

 Ekim ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 156 bin kişi artarak 32 milyon 970 bin kişi oldu ve istihdam oranı 0,2 puan artarak yüzde 49,9'a çıktı. Erkeklerde istihdam oranı yüzde 67,4, kadınlarda ise yüzde 32,8 olarak belirlendi.

İşgücüne Katılım Artışı

 İşgücü katılımı, ekim ayında bir önceki aya göre 219 bin kişi artarak 36 milyon 146 bin kişiye çıktı. İşgücüne katılma oranı ise 0,3 puanlık artışla yüzde 54,7 olarak gerçekleşti.

Genç İşsizlik Oranı Geriledi

 15-24 yaş grubundaki genç nüfusta işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 16,6'ya geriledi. Bu yaş grubundaki işsizlik oranı erkeklerde yüzde 12,6, kadınlarda ise yüzde 23,9 olarak tahmin edildi.

Çalışma Süresinde Sınırlı Değişim 

İstihdam edilenlerin mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi, ekim ayında bir önceki aya göre 0,1 saat azalarak 42,5 saat olarak gerçekleşti.

Atıl İşgücü Oranında Artış

 Atıl işgücü oranı, 2024 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 1,9 puan artarak yüzde 27,6'ya yükseldi. Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücünün bütünleşik oranı yüzde 18,5, işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı ise yüzde 19 olarak tahmin edildi.

Otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuk hala aranıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Yıldırım’da anıldı

İnegöl Belediyespor'dan 3 Türkiye Şampiyonluğu!

Bursaspor’un yeni sağ bekinden ilk açıklamalar

Büyükşehir’den kar mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli kanlı canilerle mücadele sürecek

Bakan Yerlikaya şehitlerimizin isimlerini açıkladı

Özel okul sözleşmelerinde sıkı denetim!

Bakan Yerlikaya: 3 polisimiz şehit oldu

Ocak’ta elektrik ve doğal gaza zam yok

Yaşar Kemal'in mirası Osmangazi'de yaşatıldı

Yalova'da Deaş operasyonu: 7 yaralı

RATEM’de Bursa imzası: Hasan Şirin Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Yükleniyor